- hirdetés -

Két kiscsákói ingatlant árvereztet el az önkormányzat.

Orosháza Város Önkormányzata árverésen kívánja értékesíteni az alábbi ingatlanjait:

1. ingatlan adatai

Címe: Orosháza, Kiscsákó tanya 189, helyrajzi száma: 0785/26, területe:1512m2 , művelési ága: kivett tanya, az épület területe: 159m2, komfortfokozata: komfort nélküli, építési mód: hagyományos, az épület általános állapota rossz, lakhatásra nem alkalmas, építés éve: 1950-es évek, fizikai állapota 40%-os. Az épületből ki vannak bontva a nyílászárók. Több helységben fel van szedve a mozaiklap, a meglévők töredezettek, elhasználtak. Nincs épületgépészet az épületben. Fekvése: külterületen, Orosháza közigazgatási területéhez tartozó Kiscsákón, Orosházától 15 km-re északkeletre a Nagyszénás-Kondoros közötti 4642. számú közút mellett, attól 500m-re helyezkedik el. Közvetlen környezetében művelt szántó területek és tanyás ingatlanok találhatók. Beépíthetősége: a hatályos helyi építési szabályzat értelmében általános mezőgazdasági övezet besorolású.

2. ingatlan adatai

Címe: Orosháza, Kiscsákó, helyrajzi száma: 0785/27, területe: 2392m2 , művelési ága: 1857m2 3 min.o.szántó 6,46 A, 535m2 4 min.o.szántó 1,26 AK, fekvése: külterületen, az Orosháza közigazgatási területéhez tartozó Kiscsákón, Orosházától 15 km-re északkeletre a Nagyszénás-Kondoros közötti 4642. számú közút mellett, attól 500m-re helyezkedik el. A terület északkeleti sarkában egy üzemképtelen ásott kút található beton kútgyűrűvel, kifolyóval. Az ingatlan nem művelt.

Az árverés ideje: május 17, 11 óra

Árverés helye: Városháza III. emelet 1. számú iroda (Orosháza, Szabadság tér 4-6.)

Az ingatlanokat külön-külön árverezik.

1. ingatlan: 970.000,-Ft

2. ingatlan: 130.000,-Ft

Aki az árverésen részt kíván venni, annak az árverés megkezdéséig a bruttó kikiáltási ár 10%-át letétbe kell helyezni Orosháza Polgármesteri Hivatal pénztárában, vagy az átutalás bizonylatát az árverést megelőzően be kell mutatnia.

A befizetett összeg annál, aki az árverésen a legmagasabb árat ajánlja, beszámít a vételárba, aki az árverésen nem nyert, annak a letétbehelyezett pénz visszajár.

Abban az esetben, ha nyertes az adásvételi szerződést nem köti meg, úgy a letétbe helyezett összeg bánatpénznek minősül, azt az eladó visszafizetni nem köteles.

Ebben az esetben a tulajdonos a következő legjobb ajánlattevővel kötheti meg az adásvételi szerződést, de ennek mértéke el kell hogy érje a kikiáltási alapárat.

További felvilágosítással a Városfejlesztési, Beruházási Iroda szolgál – telefon: 68/413-022 166 mellék

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.