- hirdetés -

Nem mindennapi esemény történt kedden Papp Gézáéknál. Nagyot néztek, amikor Babi nevű kecskéjük három kecskegidát hozott a világra.

Ez még nem is lenne oly szenzációs dolog, de egy fehér színű után, két fekete született. Papp Géza több mint tíz éve tart kecskéket, de ilyenben még sohasem volt része. Szerencse, hogy éppen ott volt a születésüknél, mert az anyának segíteni kellett. Először egy fehér színű látta meg a napvilágot, majd ezután következett a döbbenet, amikor meglátta a fekete kiskecskét, sőt utána még egyet. Először azt gondolta, nem is élnek. De szerencsére épek és egészségesek voltak.

A szomszédok, barátok, ismerősök a kis jövevények csodájára járnak, hisz országos szinten is egyedülálló a jelenség, többen Szegedről, Hódmezővásárhelyről és Kerekegyházáról érkeznek Pappékhoz, csakhogy láthassák a fekete csodákat.

Családi kör - Babi kecskemami gidáival (Fotó: Rajki Judit)

A család új lakói különleges bánásmódban részesülnek, no, nem azért, mert különlegesek lettek, hanem mert anyjuk, Babi valamiért nem szoptatja őket. Így Papp Géza felesége 2-3 óránként cumisüvegből eteti a kisgidákat. A három kiskecskével együtt öt kecskegida lelt otthonra Pappéknál, hisz másik kecskéjük Judy, egy héttel ezelőtt két kiskecskének adott életet. Ők fehérek lettek…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.