- hirdetés -

Egy hónap alatt mintegy 200 fővel csökkent a munkanélküliek száma Orosháza térségében.

Márciusban 3594 álláskereső szerepelt az orosházi munkaügyi kirendeltség nyilvántartásában. Ez jóval kevesebb, mint 2010 hasonló időszakában. Lustyikné dr. Papp Anikó, a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Orosházi Kirendeltségének vezetője elmondta, hogy Békés megyében nálunk csökkent legnagyobb arányban a munkanélküliek száma, hiszen 12 százalékkal kevesebb a regisztrált álláskeresők száma az elmúlt év hasonló időszakához viszonyítva.

Kedvező adatokat mutat az egy hónapos összehasonlítás is: 2011 márciusában az elmúlt hónaphoz képest közel 200 fővel csökkent a munkanélküliek száma. Az álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez képest 15,8 százalék, ami 4 százalékkal alatta marad a megyei értéknek.

A kirendeltség-vezetőtől megtudtuk, hogy a pozitív tendenciának több oka is van. Egyrészt tavasszal beindulnak a szezonális munkák az építőiparban, a mezőgazdaságban, hónapról hónapra tapasztalják az állásbejelentések számának növekedését a kirendeltségen, és hozzájárul a munkanélküliek számának csökkenéséhez a közfoglalkoztatás is.

Lustyikné dr. Papp Anikó kiemelte, bíznak a jó tendencia folytatásában, és abban, hogy a rendelkezésre álló pénzügyi forrásokat hatékonyan fel tudják használni. Folytatódnak a különböző támogatási formák, és az uniós programokkal is tovább tudják majd csökkenteni az álláskeresők számát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.