- hirdetés -

Az OSB-ben újabb győzelmet gyűjtöttek be a lányok, az ifjúsági csapat vereséget szenvedett itthon.

Orosházi NKC – Debreceni SC-SI 23 – 21 (12 – 9)
OSB III. leány felsőházi rájátszás, 7. forduló
Orosháza, Táncsics Sportcsarnok, 150 néző
Vezette: Ökrös, Szegedi

Orosházi NKC: KOMÁROMI, Bella (kapusok), DANCSÓ 5 (3), FARKAS 5 (1), MOLNÁR 4, Czető 2, Hegyi 2, MAGÓ 2, Horváth 1, Szokolay 1, Tóth 1, Czombos, Kecskeméti, Kránitz.
Edző: Tatai Tamás

Két hasonló képességű csapat lépett pályára az országos serdülő bajnokság felsőházi rájátszásának 7. fordulójában, a Táncsics Sportcsarnokban. Az első percek kapkodással teltek el, de szerencsére a támadások befejezése hazai oldalon volt eredményesebb. Az orosházi csapat ezen a meccsen mind a két arcát megmutatta. Gyors, agresszív védekezési és támadási periódusokat érthetetlen technikai hibák követtek. A gyorslábú debreceniek háromgólos különbségre zárkóztak fel a szünetre.

A második félidőben a debreceniek szívósan próbáltak tovább zárkózni, az orosházi lányok pedig makacsul tartották a 2-3 gólos előnyüket. Az utolsó percekre még a debreceniek rákapcsoltak, és a 24. percre feljöttek 22-20-ra, a kétgólos különbség maradt a végére is.

Részletek a klub oldalán ide kattintva.

Vereség az ifiknél

Orosházi NKC – Gyöngyösi FKK 26 – 29 (12 – 14)
NBI/B-s ifjúsági női kézilabda bajnoki mérkőzés, 20. forduló
Orosháza, Városi Sportcsarnok
Vezette: Kuczik, Veszelovszki

Orosházi NKC: SZÁVA – Kiss 3, GREGUS 7 (7), Huszka, Szokolay 2, Volencsik 4 (1), Molnár 2. Csere: Körmendi 1, Dancsó 3 (1), SZABÓ 4.
Edző: Farkas József

Nem kezdett jól a hazai csapat, az első percekben állva hagytak bennünket a gyöngyösiek. A támadások döcögősek, lassúak voltak, gyakran birkózásba mentek át. A második negyedórában beálló Dancsó Dalma játéka felélénkítette a támadásainkat, kétgólos hátránnyal zártuk a félidőt.

Ellenfelünk a második játékrészt is erőszakosabban kezdte. A szerencse is elpártolt tőlünk, kapusunk kezéről nem kifele pattantak, hanem becsorogtak a labdák. Azért szívós küzdelemmel megkezdtük a felzárkózást. A biztos kezű Gregus Fanni könyörtelenül értékesítette a rábízott heteseket (7/7) és a lányok a 43. percre kiegyenlítettek, 20-20-at mutatott az eredményjelző tábla. A 44. perctől sajnos megint az ellenfél dominált a pályán, és újra csak futottunk az eredmény után.

Részleteket és képeket ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.