- hirdetés -

A bajnoki tabella második helyezettjét látta vendégül az ONKC és a papírforma nem sok jót ígért az orosházi csapat számára. Aztán a lányok majdnem rácáfoltak.

Orosházi NKC – Gyöngyösi FKK 27 – 29 (16-13)

NBI/B-s felnőtt női kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös csarnok, 300 néző.
Vezette: Szikszai Sándor és Szilágyi József.

Orosháza: FODOR – KOVÁCS 5, KRÁNITZ A 7, FAZEKAS 3, Csapó 5, HÉJJAS 5, Krivik 1. Csere: Dávid (kapus)- Kiss, Kránitz O 1, Gregus, Volencsik, Huszka, Dancsó.
Edző: Farkas József

Az ellenfél legjobb dobói: Csuka 9, Turcsányi 6 góllal.

Kiállítások: 2 perc ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3 ill. 2/0

Vendég találatokkal kezdődött a mérkőzés, de miután egy kicsit megnyugodtak a lányok, hamar egyenlített és a vezetést is magához ragadta az orosházi alakulat (6. perc 3-2). Fantáziadúsan, látványos gólokat lőve támadott a hazai csapat, védekezésben pedig egy nagyszerű kapusteljesítménnyel erősített, ki-kilépős, sok lábmunkás hatos falat láthatott az Eötvös csarnok közönsége. Növekedett is szépen a hazai előny. A 10. percben 7-6-ot, a 15.ben 9-7-et a 25.-ben pedig már 14-10-et mutatott az eredményjelző. A közönség alig akart hinni a szemének. Lelkesen bíztatták a lányokat, akik ezt azzal hálálták meg, hogy a szünetre is megőriztek a fórból három gólt.

A fehérben játszó hazaiak derekasan helyt álltak (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második játékrészre Somoskői Réka, a gyöngyösiek edzője szinte új csapatot küldött pályára,akik hamar egalizálták az eredményt (36. perc 18-18). Ezután óriási ki-ki meccs zajlott a pályán, ahol a fizikálisan erősebb vendégjátékosokkal a mieink felvették a versenyt keménységben, elszántságban egyaránt. A vezetés a 40. perctől kezdve jobbára a vendégek oldalán volt, de az orosházi lányok nem hagyták meglépni sokkal esélyesebb ellenfelüket. A lefújás előtt kilenc perccel ismét egyenlő volt az állás (51. perc 24-24),de a mi csapatunk meghatározó játékosai fáradni kezdtek és a hosszabb gyöngyösi kispad döntötte el végül a mérkőzést a vendégek javára.

Az orosházi játékosok nagyszerűen helyt álltak és csak egy ici-picin múlt, hogy nem egy bravúr győzelemről számolunk most be. ( Ha nem sérül meg Kránitz Orsi és Fazekas Zsuzsa, ha a mindig megbízható Krivik Anikó nem csak egy gólig jut, ha …) A közönség így is tapssal köszönte meg a helytállást a lányoknak, akik ezt meg is érdemelték.

Farkas József: – A kezdő sorunk a végére egy kicsit elfáradt, a cseréink, az ifi korú játékosok pedig még sajnos nem képviselnek gyöngyösi szintet. A 45-50 perces játékhoz gratulálni tudok a lányoknak.

Somoskői Réka: – Nem számítottunk ilyen nehéz mérkőzésre. Az orosházi csapat majdnem meglepett minket. Szerencsére a cserék hozták magukat és ezzel a mérkőzést is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.