- hirdetés -

A női kézisek 40 percig tartották magukat jóval erősebb ellenfelükkel szemben.

Orosházi NKC – Inárcs-Örkény KC 23 – 27 (11 – 12)

NBI/B-s felnőtt női kézilabda bajnoki mérkőzés, 26. (előrehozott) forduló.
Orosháza, Városi Sportcsarnok, 100 néző.

Vezette: Horváth, Kosztend.

Orosházi NKC: Fodor – Krivik 1, Fazekas 4, Kránitz O., Kovács 5, Kránitz A. 4 (1), Héjjas 3. Csere: Dávid (kapus), Csapó 6, Volencsik, Huszka, Tóth.
Edző: Farkas József.

Az Inárcs-Örkény KC gólszerzői: László 6 (1), Sipos 5, Szabó 4 (1), Gulyás 3, Kapás 3, Kökény 3, Horváth 2, Baumstark 1.
Edző: Győrfi János.

Kiállítások: 16 perc ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 7/2.

Az orosházi ifi csapat 33 – 28-as győzelme jó alaphangulatot teremtett a találkozóhoz, de ez a felnőtt meccs elején nem látszott. Idegesen kezdett mindkét csapat, amire bizonyíték az öt perc alatt esett mindössze egyetlen gól (5. perc 0-1). A jóval erősebb testfelépítésű, robosztusabb vendég játékosok nyugodtak meg hamarabb és ők ragadták magukhoz a vezetést, de a lelkesen játszó hazai csapat nem hagyta, hogy nagyon elhúzzanak (10. perc 3-5). Felváltva estek a gólok, és az orosházi lányok – mint már annyiszor – magasság- és testsúlybeli hátrányukat gyorsasággal pótolva szorosan tartották az eredményt. Emberhátrányt védekeztünk ki, hoztunk nullára, de a sok elkövetett technikai hiba miatt az első játékrészben még nem sikerült az egyenlítés.

A kékmezes orosháziak nem bírták a végét (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A második félidőben aztán hamar egalizálták az orosházi lányok az eredményt (35. perc 14-14). A 40. percig, 16-16-ig tartott ez az állapot aztán megváltozott minden. Győrfi János edző megnyittatta az inárcsi védelmet és ezzel a hazai támadók nem tudtak mit kezdeni. A zavaróban játszó László Barbara szinte egymaga törte derékba az orosházi próbálkozásokat. Rengeteg eladott labda és tíz perces hazai gólcsend következett (47. perc 16-22). A hatgólos különbség aztán el is döntötte a győzelem sorsát. A mieink továbbra is harcoltak, küzdöttek, fel is zárkóztak mínusz négyre, de a sorozatos kiállítások megpecsételték a sorsunkat. A pofonok itt is, ott is csattantak,de hazai oldalon többször látták meg a bírók( elég csak a kiállítási és a hetes arányra pillantani). Az 53. és aztán az 55. percben is kettős hátrányban kellett a lányoknak felvenni a harcot.

Fizikailag és fejben is nagyon elfáradt a csapatunk. A végére maradt a négygólos különbség. A vendégek védekezésének megváltoztatása és némi bírói nyomás eredményeképp egy hozható meccset vesztett el az orosházi női csapat

Farkas József: – Bedaráltak bennünket, sem fizikailag sem fejben nem bírtuk azt a nyomást amit az Inrács produkált.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.