- hirdetés -

Elkészült az év első két hónapjának baleseti statisztikája. Országosan több balesetet regisztráltak, térségünkben javult a helyzet.

Az Orosházi Rendőrkapitányság illetékességi területén tavaly 10, idén 6 személyi sérüléssel járó közúti baleset történt két hónap alatt. Egy halálos, egy súlyos és négy könnyű sérüléssel járó esethez hívták a mentőket és a helyszínelőket 2011 első két hónapjában. Az elsődleges vizsgálatok eredménye alapján mind a hat balesetet személygépkocsi vezetők okozták, egyikük ittas is volt. Három esetben az elsőbbségadás elmulasztása miatt történt baleset, két alkalommal pedig gyorshajtás vezetett sérüléssel járó szerencsétlenséghez.

Békés megyében ugyanannyi személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, mint 2010 januárjában és februárjában. Tavaly és az idén is 62 – 62 esetben volt olyan szerencsétlenség az utakon, melyben megsérült valaki – tudtuk meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől, Vargáné Szombati Andreától.

Országosan rosszabb a helyzet

Magyarország közútjain összesen 1918 személyi sérüléses közúti baleset történt januárban és februárban. Ez 5 százalékkal több, mint 2010 azonos időszakában – olvasható a police.hu-n. Kedvező a tendencia ugyanakkor a halálos kimenetelű balesetek terén, itt a csökkenés mértéke mintegy 20 százalék.

A balesetek legfőbb okai gyakorlatilag változatlanok. A személyi sérüléssel járó tragédiák 37 %-ának hátterében a gyorshajtás áll, az elsőbbségi jog megsértése miatt 405, a kanyarodási szabályok megszegése okán 237 szerencsétlenség történt.

A baleseti statisztikáról részleteket találtok a rendőrség internetes oldalán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.