- hirdetés -

Nem adták fel a kézis fiúk a mérkőzést, így vállalható vereséget szenvedett csapatunk Veszprémben.

MKB Veszprém KC – Orosházi FKSE 42 – 27 (21 – 11)

MKB Veszprém KC: Dejan Peric – Gulyás Péter 9, Marko Vujin 4, Renato Sulic 5, Nikola Eklemovic 1, Mirsad Terzic 1, David Korazija 6 (1). Csere: Liszkai Szilveszter, Uros Vilovski 4 (1), Laluska Balázs 4, Evgeny Lushnikov, Nagy Kornél 5, Carlos Perez 3

Orosházi FKSE: Knezevic Nikola – Országh Ádám 2, Milan Mazic 6, Pánczél Zoltán, Berta Gábor, Raffai András 1, Ambrus József 2 (1). Csere: Herjeczki Balázs, Balda Ákos 1, Kósa Balázs, Mino Matus 6, Lókodi Gergő 4 (1), Sutka Norbert 4, Kardos Róbert , Humberto Lopez, Kovács Attila 1

Kiállítás: 6 perc ill. 8 perc. Hétméteres: 4/2 ill. 2/2

Európa egyik legjobb csapatához látogatott a bajnokság alapszakaszában az OFKSE. A Veszprém az őszi fordulóban 16 góllal nyert Orosházán, a csapatok valóságos gólparádét rendeztek. A kézilabda szurkolók azt várták, hogy ennél jobban ne kapjunk ki idegenben sem.

Megilletődötten kezdtünk, állva hagyott minket az európai porondon is menetelő Veszprém (12. perc 12-2). Buday mester időkérése hatott a fiúkra, hisz összekapták magukat, rendeztük sorainkat és tartottuk az eredményt. Egyre többször találtunk be, a hatosfalas védekezésünk is kezdett összeállni.

A második félidő elején ismét volt egy rövidzárlat csapatunknál, amit ki is használt a hazai gárda és tovább növelte az előnyt (35. perc 26-12). Itt azonban megint összeszedték magukat fiaink, keményebb lett a védelem és felzárkóztunk (42. perc 28-17). Innen azonban már nem tudtuk tovább csökkenteni a hátrányt, és kialakult a 15 gólos különbség a végére.

A Veszprém végig uralta a meccset, nem is volt kérdés az összecsapás kimenetele. Minden orosházi játékos lehetőséget kapott, Buday mester több variációban is próbálgatta a csapatot. Dicséretes, hogy az elején összeszedett nagy hátrány ellenére a csapat nem adta fel a meccset, és küzdelemre késztette a nagy feladatok előtt álló házigazdákat. Összességében helyt álltunk, a Veszprémnek lőtt 27 gól pedig kimondottan jó teljesítmény.

Mocsai Lajos: Köszönet jár az Orosházának azért, hogy nem adta fel előre a mérkőzést. A visszarendeződést nem vettük komolyan, amennyire azt kellett volna. Felállt falunk jól működött, de ez nem hasonlítható össze az előttünk álló rangadókra. A mai meccsre négy edzéssel a lábunkban lépett pályára, örülök, hogy Nikola egyre jobb formában van. Három válogatott játékost pihentettem a mai napon, Perics megfelelő biztonságot nyújtott hátul. A lőtt gólok számával elégedett vagyok, de a kapott gólok számával nem.

Buday Ferenc: Egy nagy élmény volt nekünk ebben a csodás létesítményben a Veszprémmel játszani. Arra törekedtem, hogy minden játékosnak lehetőséget adjak. Szerettem volna a gyors játékot erőltetni. Van még három meccsünk az alapszakaszban, utána a rájátszás lesz a sorsdöntő számunkra. Nem tudtuk a hazaiak beálló játékát semlegesíteni, de örülök, hogy sok gyors gólt tudtunk lőni a Veszprémnek. A rájátszásig van még egy hónap, jó felkészülés volt ez nekünk arra.

A jegyzőkönyvet és az edzői értékelést az MKB Veszprém hivatalos weboldaláról vettük át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.