- hirdetés -

Orosházáról is sok alkotás érkezett a rajzpályázatra, a városi baleset-megelőzési bizottságok a napokban zsűrizték a munkákat.

Több ezer rajz érkezett a már hagyományos, évente meghirdetett „Közlekedésbiztonság gyermekszemmel” című rajzpályázatra – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől. Óvodás, valamint általános iskola alsó és felső tagozatos kategóriákban lehetett pályázni A/4-es vagy A/3-as méretű, grafittal, színes ceruzával, zsírkrétával, tussal, temperával, olajjal vagy diópáccal készített munkákkal.

Idén a megye 157 oktatási intézményéből összesen több mint 4600 alkotás érkezett. A városi baleset-megelőzési bizottságok a napokban zsűrizték a munkákat, és márciusban több helyszínen is kiállítások nyílnak a rajzokból. A városi kiállításokra a baleset-megelőzési bizottságok szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt.

Orosházán a művelődési központban nézhetjük meg a rajzokat, március 16-a és 20-a között. A városi kiállítás díjátadó ünnepség időpontja: március 18., 10 óra.

A legjobban sikerült alkotások a tárlatokat követően a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottsághoz kerülnek, ahonnan kategóriánként 5-5 rajzot az országos pályázat kiírójához, az Országos Baleset-megelőzési Bizottsághoz juttatnak el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.