- hirdetés -

A nagycsoportos óvodásoknak és szüleiknek rendeztek nyílt napot a Vörösmarty tagintézményben. Az eseményről beszámoló érkezett az iskolából.

Az intézménnyel és az iskolai élettel február 10-én ismerkedhettek a gyerekek és szüleik. Angol, német, matematika és magyar órákon is részt vehettek a leendő iskolások és láthatták, hogy a diákok milyen önállóan és ügyesen használják a tanuláshoz például a mini pc-ket . Az interaktív táblák sem pihentek, de a legújabb mellett a hagyományos módszerek is teret kaptak az órákon.

Énekórán közösen énekelhettek, zenélhettek és játszhattak az óvodás és iskolás gyerekek, a másodikosok segítségével pedig az informatika világába is bepillanthattak. Az ovisok a negyedikeseknél is vendégeskedtek, ahol szintén az informatikával ismerkedtek,  és a játék mellett a robotika titkaiba is bepillanthattak az apróságok.  A pedagógusok az órákon igyekeztek bevonni az ovisokat is a feladatokba. Búcsúzásul apró ajándékokkal kedveskedtek az iskolások a kisebbeknek. A tavalyinál is nagyobb érdeklődés mellett igen jó hangulat jellemezte a nyílt napot.

Délután az érdeklődő szülőknek fórumot tartottak, melyen az intézmény igazgatója, Jakóné Mihály Brigitta tájékoztatott az iskolában zajló pedagógiai munkáról, majd bemutatta a leendő első osztályban tanító pedagógusokat. Justyákné Kiss Ágnes igazgatóhelyettes a gazdag iskolai programokról szólt, Csányi Judit alsós munkaközösség-vezető pedig a beilleszkedést segítő Csodavilág programot, illetve a Meixner módszert mutatta be. A rendezvény kötetlen beszélgetéssel folytatódott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.