- hirdetés -

Három tehetséges diák matematika sikereiről érkezett hír a József Attila iskolából.

A rangos Varga Tamás Országos Matematikaverseny iskolai fordulóján a 7. és 8. évfolyamos tanulók mérethették meg tudásukat nehéz versenyfeladatok megoldásával. A számos induló közül a megyei döntőbe három orosházi fiatal jutott: Verasztó Ádám (felkészítő tanára Muzsik Márta), Bereczki Zoltán (felkészítő tanára Belláné Keresztes Mária) nyolcadikos tanulók, és Pandurcsek Gergő (felkészítő tanára Muzsik Márta) hetedikes tanuló. Mindhárman az OVÁI Székhelyintézményének (József Attila Általános Iskola) tanulói.

A megyei döntőben Verasztó Ádám 2.,  Bereczki Zoltán 5. helyezett lett. Pontszámuk alapján mindketten esélyesek, hogy továbbjussanak az országos döntőbe.

Az elmúlt évek során a két tehetséges tanuló több országos, megyei és területi matematika versenyen is sikeresen képviselte iskoláját. Verasztó Ádám ebben a tanévben már megnyerte a decemberben rendezett területi matematika verseny Aranydobókocka díját is. Mindezek mellett rajzpályázatok díjazottja és tehetséges sportoló is, birkózásban is eredményesen szerepel.

További sikereket kívánunk nekik!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.