- hirdetés -

Nyert az önkormányzat közfoglalkoztatási pályázata. 258 ember állhat munkába.

Mint arról korábban hírt adtunk, december végén az önkormányzat 258 ember közfoglalkoztatására pályázott. Az eredmény megszületett, a pályázatot elbírálta a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Orosházi Kirendeltsége, és a támogatás maradéktalan odaítéléséről hatósági szerződésben rendelkezett. A részletekről Dénes Tünde szociálpolitikai csoportvezető tájékoztatott.

Mikor kezdhetik el a munkát a közmunkások?

A közmunkában résztvevők változó időpontban kezdik el a munkát. Sőt már több helyen el is kezdődött a foglalkoztatás. Így például a Petőfi Művelődési Központban már január 10-ével indult a munkavégzés, de a többi foglalkoztatott is fokozatosan munkába áll.

Milyen munkát végeznek majd? Napi hány órában és mennyi munkabérért?

A pályázat napi 4 órás munkavégzésre irányult, így a foglalkoztatás is ily módon valósul meg. Lehetőség nyílik a praktikusabb szervezés és az optimális munkaerő felhasználás érdekében a munkaidőkeretben történő foglalkoztatásra. A munkaköröket a foglalkoztatási helyek határozták meg, ezek igen változó képet mutatnak. Csak néhány a számos lehetőség közül: takarító, teremőr, udvaros, gondnok, pénzügyi ügyintéző, lakatos, hegesztő, szociális gondozó, asztalos, villanyszerelő, konyhai kisegítő. Munkabérük havonta a garantált bérminimum (94 ezer forint), vagy a minimálbér (78 ezer forint) attól függően, hogy szakismeretet igényel-e a feladat, amit ellátnak, illetve ezen összeg napi négy órás munkavégzésre kalkulált hányada.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.