- hirdetés -

A Nemzetközi Szent György Lovagrend Békés Megyei Priorátusa az idei évben is számos eseményen bizonyította „lovagiasságát”, hiszen teljesítette kitűzött célját: segítséget nyújtott.
A lovagrend januárban az Együtt Egymásért hajléktalanokat segítő alapítvány számára egy kis képernyős színes televíziót adományozott, ami a Hajléktalanszállóra került. Májusban jótékonysági bált rendeztek. Szeptemberben a Vadvirág Esély Klub jótékonysági rendezvényen biztosították a székeket 80 ezer forint értékben. Az Állatok Világnapja alkalmából az orosházi Szikhát Kutyamenhelyet támogatták 50 ezer forint értékben száraz kutyaeledellel.
Az idősek napja alkalmából rendezett záróünnepségen a Teréz utcai idősek otthonának 70 ezer forintot adományoztak, az intézményekben ellátottak életminőségének javítására. A Családok Átmeneti Otthonában Mikulás-csomagokat osztottak. A gyulai, orsovai és temesvári lakásotthonokban élő gyermekek számára gyümölcsöt, süteményt és szaloncukrot vittek, a Hajléktalanszállón pedig karácsonyi ünnepséget tartottak. Mindemellett részt vettek a városi rendezvényeken, megyei sportlövészetet rendeztek, valamint a fiatalok számára „Apród tábor” elnevezéssel túlélő tábort szerveztek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.