- hirdetés -

A főjegyző jónak értékelte a hivatal munkáját a hagyományos évzárón. A válság hatására a szociális területen jóval több lett a hivatal dolga.
2010-ben is az idő szűkössége jelentette a legnagyobb nehézséget a polgármesteri hivatal köztisztviselőinek munkájában, ami a bizottsági és a testületi előterjesztések előkészítését illeti. A válság hatására a szociális területen jócskán megszaporodott a hivatal dolga. A címzetes főjegyző jónak értékelte az esztendőt, amelyben a törvényesség betartása volt az elsődleges szempont.
A hivatal elsődleges feladata a képviselők munkájának kiszolgálása, a sikeres működtetés feltételeinek biztosítása, valamint a város polgárai ügyeinek intézése – hangsúlyozta Hegedűsné dr. Hegedűs Mária. – A képviselő-testület idei munkájára a rendkívüli intenzitás volt jellemző: 16 ülésen 359 határozat született, 22 rendeletet alkottak vagy módosítottak a képviselők, 64 bizottsági ülést tartottak az előkészítés során.
A főjegyző azon pályázatokat is felsorolta, amelyek lezárultak, vagy folyamatban vannak az önkormányzatnál. Elmondta: ebben az évben megújították a szervezeti és működési szabályzatot, a minőségbiztosítást újabb 3 évre érvényesítették, több munkatársukat továbbképzésre tudták küldeni. Elhangzottak a személyi változásokra vonatkozó adatok, valamint az is, hogy változatlanul gondot jelent a ki nem vett szabadságok és túlórák száma. Erre vonatkozóan ígéretet tett a főjegyző, hogy racionálisabb működéssel igyekeznek ezen javítani jövőre. A hivatal technikai feltételei megfelelnek az elvárásoknak, ezen a területen is volt gyarapodás 2010-ben. Egy terepjárót is szükségesnek tartana Hegedűsné dr. Hegedűs Mária ahhoz, hogy a környezettanulmányokra ki tudjanak menni minden helyszínre.
660 közcélú foglalkoztatott életminőségének javulását eredményezte 2010-ben a közmunka program, amely ugyanakkor több felújítást is eredményezett az önkormányzatnál, ezekre más keretből nem futotta volna.
A polgármester a 2. féléves törzsgárda elismeréseket is kiosztotta az év végi méltató és elismerő szavak után.

30 év után járó törzsgárda jutalomban Kovács György részesült. 15 év után járó törzsgárda jutalmat vehetett át Kovács Károly, Miszlainé Rucz Ildikó. 10 év után járó törzsgárda jutalmat kapott: Bagi László, Gillich Rózsa, Mojsza Józsefné, Plesóczki Ágnes, Püspöki-Sinka Edit, Zalai Anna.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.