- hirdetés -

Az egészségügy és a rendészeti szervek dolgozói a karácsonyi ünnepek alatt is ügyelnek.
Folyamatos a betegellátás az ünnepek alatt is a városi kórházban. Minden osztályon van egy-egy műfenyő, ezt díszítik fel a dolgozók, ünnepi hangulatot teremtve. A kórház konyhája igyekszik ünnepi ételeket készíteni. Karácsonykor azok a nővérek dolgoznak, akiknek még nincs családjuk, szilveszterkor pedig a családosok vállalnak inkább műszakot. A sürgősségi osztály folyamatosan üzemel, mindenhol lesz ügyelet. Nem korlátozzák a beteglátogatást az ünnepek alatt, tehát a látogatók napközben bármikor jöhetnek (ez csak abban az esetben változik, ha influenzajárvány alakul ki) – tudtuk meg Greksza Lászlóné ápolási igazgatótól.
Ügyeletben lesznek a mentősök, a tűzoltók és a rendőrök sem pihennek, 24 órás szolgálatban dolgoznak az ünnepnapokon.
– Ahol szükséges, ott rendőri jelenléttel, illetve a bejelentésekre történő gyors reagálással igyekszünk az ünnep nyugalmát biztosítani. A bűnügyi, a közrendvédelmi és a közlekedésrendészeti szolgálatnál is folyamatos ügyeletet tartunk – tudtuk meg Czecher Péter kapitánytól.
A szolgálat tervezése során (amennyire lehet), figyelembe veszik a parancsnokok a kollegák családi körülményeit, egyéni igényeit. Emellett igyekeznek ünnepi hangulatot teremteni a karácsonykor dolgozók számára: felállítanak egy kis karácsonyfát a kapitányság aulájában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.