- hirdetés -

Már harmadik éve, hogy összemérhették szépségüket, finomságukat a város bejglijei, mézes sütijei.
Az évek során egyre többen jelentkeznek a versenyre, melyet a Jótékonysági Nőegylet Egyesület rendez meg. December 11-én azok a magabiztos asszonyok, férfiak és gyerekek jelentek meg saját készítésű sütijükkel a művelődési központban, akik úgy gondolták, ők készítik a város legjobb bejglijét vagy éppen mézesét.
– Azt tapasztaljuk, hogy bár bejglis-mézes kategóriát hirdetünk meg, de mégis inkább a mézes költemények a dominánsak. Egyre kevesebb bejglivel jelentkeznek, viszont nő a mézeskalács házikók száma – mesélte Bokros Éva, a Jótékonysági Nőegylet Egyesület elnöke.
Csodás finomságokat szemlélhettek meg a versenyre érkezők. Voltak, akik a mézeskalács házikó mellé komplett udvart vagy családi idillt is varázsoltak. Ott volt a hóember, a Télapó a rénszarvasokkal, valamint Jancsi és Juliska is a boszorkánnyal.
– Én úgy látom, hogy egy ilyen rendezvény egyre inkább összehozza az embereket így Karácsony előtt. Sőt, azt tapasztalom, hogy már egész baráti körök jönnek ide beszélgetni, recepteket cserélgetni. És ha jól hallottam, akkor többen már arról is tanakodtak, hogy a következő évi versenyre mivel fognak nevezni – mondta Bokros Éva.

A mézeskalács versenyre érkezett a legtöbb alkotás (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A sütemények mellett több festményt, Zsurkáné Benyovszki Piroska alkotásait is megcsodálhatták az érdeklődők. A csendéletek és tájképek mellett az ünnepre készülve egy angyalos kép is a közönség szeme elé került.
A zsűri úgy vélte, rengeteg csodás munka érkezett a felhívásra, így nem csupán két kategóriában értékelt, hanem ötben. Sőt, emellett még egy különdíjat is kiosztott, melyet Csizmadia Ibolya alpolgármester adott át. A legjobbak vásárlási utalványokat vehettek át, az első helyezettek 10 ezer forint, a második 5 ezer, a harmadik pedig kétezer ötszáz forint értékben. A különdíjasok fürdőbelépőt és ajándékcsomagokat nyertek.
A verseny győztesei:
Bejgli kategória: Czut Istvánné
Mézeskalács ház kategória: Árvay Lászlóné
Mézes sütemény kategória: Szilágyiné Bella Margit
Művészi kategória: Jankovné Héjjas Katalin
Különdíj: Nagy Tamás
Egyéb sütemények kategória: Borsos Izabella

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.