- hirdetés -

Ha személyesen érintettek vagyunk, hamarabb halljuk meg a hívást véradásra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fiatalok jellemzően nincsenek a rendszerben.
November 27-e a Véradók Napja, a Vöröskereszt Orosházi Területi szervezete hagyományos ünnepségen köszönte meg a donorok önzetlenségét csütörtökön. A kórház ebédlőjében 60 véradó kapott oklevelet, és jelképes ajándékot, akik legalább 40-szer adtak vért. Azok, akik ennél kevesebbszer adtak, a véradásokon vehetik majd át az oklevelet. A környéken legtöbbször a nagyszénási Csernák József adott vért: 120 alkalommal.

Fekécs Levente adja át az elismerő oklevelet Csernák Józsefnek
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az orosházi, gádorosi, nagyszénási, gerendási, csanádapácai, békéssámsoni, pusztaföldvári, tótkomlósi véradások szervezőit is kiemelték, hiszen a gyógyítás eme fontos elemét biztosítani fontos vállalás. Tóth Zoltánné területi vezető adta át az elismeréseket a vacsorával egybekötött eseményen, amelyet a művészeti iskola növendékeinek muzsikája színesített.
Dr. Mencser Krisztina, a véradó állomás megbízott vezetője méltatta a donorok önzetlenségét, és példaként állította mindenki előtt, aki segíteni tud.
Szintén november 26-án a Parlamentben is elismeréseket adtak át a Véradók Napja alkalmából.
Az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján található adatok szerint nincs hiány vérből. A csütörtöki eseményen jelenlévők közül volt, aki nemtetszését fejezte ki a minap az egyik televíziós műsorban ismertté vált gyakorlat miatt, mely szerint Ausztriába járnak ki véradók, hogy pénzre váltsák vérüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.