- hirdetés -

Nyertek kézilabdásaink a nyílt serdülő bajnokságban és az NB I-ben a Fradi serdülői ellen, az ifiknek nem ment ilyen jól.
Orosházi FKSE – Kiskunhalasi UKSC 28 – 19 (14 – 7)
OSB F csoportos mérkőzés, Orosháza, 50 néző
Vezette: Őry, Sajti
Kiállítások: 8 perc. ill. 10 perc Hétméteres: 3/2, ill. 3/2
OFKSE legjobb dobói: Békési 7, Pámer, Sebestyén 4-4

Rangadóval folytatódott a nyílt serdülő bajnokság, a második helyen álló Kiskunhalast fogadta az Orosháza. Továbbra is sérülések tizedelték a csapatot, ennek ellenére mindenképpen győzelemre törtek a fiúk. Az első félidő elején kapkodás jellemezte a hazaiak támadójátékát, több pontatlan lövés és elszórt labda mellett csak a védelem volt stabil. A félidő végére aztán magára talált a csapat, és hétgólos vezetéssel mehettek pihenőre.
A második játékrészben a fiatalok kaptak lehetőséget, akik nagy elszántsággal tették a dolgukat. Több hiba csúszott azonban a támadójátékba, a vendégek 3 gólra is felzárkóztak. Az ellenfél edzője sértegette a hazaiak játékosait, ezért a játékvezetők kizárták. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy ismét tűzbe jöttek az orosháziak, és a végén ötletes játékkal itthon tartották a két pontot.
Kopornyik Zsolt: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, két nap alatt két rangadót nyertünk.
Orosházi FKSE – FTC-Persecutor 34 – 27 (14 – 10)
NB I-es serdülő kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 80 néző
Vezette: Buru István, Varga István
Kiállítások: 12 perc ill. 4 perc Hétméteresek: 2/2, 2/0
OFKSE legjobb dobói: Csernák 11, Lehoczki 5

Masszív ferencvárosi csapat érkezett hozzánk, melynek játékosai NB I/B-ben is edződnek. Ez a csapat döntetlent játszott a PLER otthonában, ezért nagy várakozás előzte meg a találkozót. Az elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva estek a gólok, majd a félidő végén felkeményedett a védelem, ebből tudtunk labdákat halászni. Négygólos előnyre tettünk szert.
A szünet után támadásban Balassa Dani ötletesen mozgatta a csapatot, több kreatív megoldás eredményeképpen fokozatosan elhúztunk. Hibába készült fel a Ferencváros a játékunkból, sikerült nagyarányú előnyre szert tennünk. Átjátszottuk az egész pályás emberfogásokat, illetőleg a 4-2-es védekezésüket is. A csapat tartásának és fegyelmezettségének köszönhetően átvészeltük a kisebb hullámvölgyet is, és egy erős csapat ellen szép eredményt értünk el.
Kopornyik Zsolt: – Nagy múltú egyesületet győztünk le nagy taktikai csatában.
Orosházi FKSE – FTC-Persecutor 22 – 35 (14 – 20)
NB I-es ifjúsági kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 100 néző
Vezette: Buru, Varga
Kiállítások: 2 perc, ill. 6 perc Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3
OFKSE legjobb dobói: Sóti 7, Maric 7

A serdülő mérkőzésen nagyon megdolgoztak a fiatalok a győzelemért, és mivel ez már a sokadik meccsük volt a héten, látszott a fáradtság a csapaton. A döntéshelyzeteket többször is rosszul oldották meg. Az eladott labdákból lekontrázott bennünket a Fradi, és gyors gólokat szerzett. A felállt fal elleni védelemben kevés ütközés volt, így könnyebben ért el gólt a Ferencváros. A fiúk becsülettel küzdöttek, végig hajtottak, akadt is egy-két szép megoldás, de sajnos be kell látni, hogy a magassági és súlyfölényben lévő Fradi megérdemelten nyert.
Kopornyik Zsolt: – 6 nap, 8 meccs, 7 győzelem. A végére sajnos elfáradtunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.