- hirdetés -

Az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola az „Orosháza jelesei” DVD második kötetében Mátrai Sándornak, a sokrétű tehetséges sportolónak, az iskola volt diákjának állított emléket.
A bemutatót november 20-án délelőtt rendezték az iskola aulájában, melyre a városi vezetőkön és sportembereken kívül leutazott Mátrai korábbi játékostársa, a 76-szoros válogatott dr. Fenyvesi Máté, valamint az FTC Baráti Kör képviseletében Kiss Tibor és Czikkely Boldizsár. A család tagjai megköszönték azt a szeretetet és törődést, melyet Orosháza városa és az iskola tanúsít Mátrai Sándor felé, hiszen a városi stadion is a kiváló focista nevét viseli, ahol már szobrot is avattak tiszteletére.

Mátrai Sándor és Szűcs Ferenc a dicsőségfalon (Fotó: Melega Krisztián)
A Táncsics stúdió készítette az 5 órányi anyagot tartalmazó DVD-t, mely bemutatja a becsúszó szerelés királyaként emlegetett játékos pályafutását, életét és megszólalnak rajta Mátrai ma még élő játékostársai és barátai is. Emellett a kiadvány részletes mérkőzés jegyzőkönyveket, videókat és rengeteg fotót is tartalmaz.
– Az “Orosháza Jelesei” címet Koszorús Oszkártól kölcsönöztük, és bízom benne, hogy az általa írt könyvek szellemiségét méltón visszük tovább a kor új technikai követelményeinek megfelelően. Terveink szerint több kiadvány lesz még, most a születésnap kapcsán Mátrai Sándorról emlékezünk meg ily módon – mondta Blahó János, a Táncsics gimnázium igazgatója.
A megjelentek közül sokan méltatták Mátrai életútját, kiemelve emberi és sportolói nagyságát, szorgalmát. Az alkalomhoz kapcsolódva rendeztek ezen a napon egy utánpótlás labdarúgó tornát.
A Táncsics gimnázium kiemelten kezeli sikeres tanulóinak bemutatását. Az aulában a Sikeres életpályák – „Primus inter pares – Első az egyenlők között” dicsőség falra a jeles alkalom kapcsán felkerült Mátrai Sándor fotója is.
– Szintén a dicsőségfalra került a most is aktívan tevékenykedő Szűcs Ferenc fotója, aki egykori táncsicsistaként mind tanári, mind sportvezetői életpályája kapcsán erre érdemes és jogosult – mondta Blahó János.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.