- hirdetés -

Több orosházi kézilabdás fiatal is esélyes a régiós válogatottságra.

Debrecenben, a Kelet-Magyarország három megyéjét lefedő Sterbinszky Amália Kézilabda Utánpótlás Régió központjában november 20-án, szombaton várták az 1996-ban és később született lányokat. A tehetségkutató kiválasztót Ballainé Szarka Éva és Pádár Ildikó szövetségi edzők vezették, munkájukat a debreceni Márián Blanka és az orosházi Papp Mihály régióválogatott edzők segítették.
Papp Mihály az eseményről elmondta, hogy már tíz éve működik ez a fajta kiválasztási rendszer a serdülő válogatott keret összeállításának segítésére. A szombati válogatón a megjelent 40 leány atlétikai képességeit, játékintelligenciáját, technikai és taktikai tudását mérték fel, majd az adatok értékelése után került kiválasztásra az a 22 gyerek – köztük hét orosházi sportoló – , akik a következő rostán is megmérettetnek majd.
A folytatásban december 16-án és 17-én Orosházán edzőtáboroznak a szűkített keret tagjai, az itt végzett munka alapján közülük 16 fő képviselheti majd Kelet-Magyarországot december végén a „Budapest Cup” régióválogatottak tornáján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.