- hirdetés -

Heti 15-20, vagyis eddig több mint 100 cikk, 4 képgaléria és 9 állandó, lelkes ifjú újságírópalánta. Ez a CreaTeam, vagyis a Táncsics gimnázium online újságának eddigi mérlege.
Két hónapja indult el a CreaTeam, vagyis az iskola online újsága. Hírek, ajánlók, vélemények az intézmény tanulóitól, az ő szemszögükből, az ő szavaikkal, az ő iskolájukról.
– Blahó János igazgató vetette fel az online újság ötletét. A Táncsics gimnáziumnak már a ’60-as években is volt újságja – ez volt a Táncsics útján –, majd az ezt követő évtizedekben szintén, így elmondható, hogy az iskolában már múltja van az újságírásnak. Azért döntöttünk az online mellett, mert egyrészt a nyomtatott forma sajnos igen sok pénzbe került volna, másrészt pedig úgy gondoltuk, hogy egy ekkora intézmény újságának a világhálón is jelen kell lennie – tudtuk meg Birkás Mónika főszerkesztőtől.

Friss és sokrétű

A szerkesztők (Fotó: CreaTeam)
Bár még igen friss a dolog, véleménye azért mindenkinek van a csapat eddigi munkájáról. Ez eddig szinte az összes esetben pozitív.
– Többen jelezték már felénk, hogy tetszik nekik az újság, főként az, hogy felnőttes, vagyis nem diákszinten mozog. Emellett többek szerint az is pozitívum, hogy mindig frissek tudunk lenni, az iskolát érintő dolgokra vonatkozóan ez mindenképpen igaz. Egyelőre hetente két feltöltésünk van, kedden és csütörtökön, de gyorshíreket bármikor fel tudunk tenni az oldalra.
Az ifjú újságírópalánták sok előnyét érzik annak, hogy a CreaTeam csapatában dolgoznak. Van, aki a helyesírásán érzi az erős javulást, van, aki a fogalmazási készségét véli egyre jobbnak, más pedig több önbizalmat kap ettől a munkától.
A diákok nagy örömére a főszerkesztő igen nagy szabadságot hagy a számukra. Néhány helyesírási vagy stilisztikai javításon kívül nem sokban változtat a tanulók eredeti ötletein. A feldolgozandó témák sem kötődnek konkrétan egy-egy személyhez, így bárki belekóstolhat bármilyen területbe, legyen az akár iskolai pályázat, zeneajánló vagy éppen egy oknyomozó riport.
Jelenleg kilencen dolgoznak a CreamTeam csapatában, a létszám azonban nem kötött, lehet csatlakozni.
Klikk a logóra, és olvashatod a CreaTeam-et

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.