- hirdetés -

A kórház jótékonysági estjén mintegy másfél százan vettek részt szombaton este a koncertteremben. Horgas Eszter fuvolaművész műsorával színvonalas eseménnyé lett a második alkalommal szervezett est, amely révén egymilliónál is több érkezett az intézmény megsegítésére.
Polgármesteri köszöntővel kezdődött, főigazgató köszönetekkel folytatódott, majd varázslatos fuvolamuzsikával magasba emelkedett, hogy könnyűzenével (Bakos Bettina, Csordás Ákos) újra a földre térjen meg a rendezvény, amelynek célja a kórháznak adományozni szándékozókat ebben a formában is megtalálni.
Dr. Dancsó József beszédében szólt az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáról, a város felelősségéről, amellyel a kórház – mint legnagyobb munkáltató – működését vigyázzák.
– 800 ember teszi nap, mint nap a dolgát azért, hogy valamennyien, akik az Orosházi Kózház ellátási körzetébe tartoznak, 100-130.000 ember, biztonságban érezhesse magát. Teszik ezt akkor, amikor valóban a legnehezebb helyzetben vannak azok, akik az egészségügynek szentelték az életüket. Tisztelet és hála ezért nekik. És persze jó látni azt, hogy összegyűlik nagyon sok ember és úgy gondolja, tenni kell annak érdekében, hogy egy-egy kisebb vagy nagyobb cél épp ennek az estének a jóvoltából megvalósuljon – mondta a polgármester.

dr. Dancsó József polgármester köszönti Gabányi Géza Svájcban élő lelkészt (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Dr. Kalmár Mihály főigazgató szintén köszönetet mondott a kórház minden dolgozójának áldozatos munkájukért, valamint a fenntartó önkormányzatnak is. Néhány szóban az elmúlt egy esztendő jelentősebb változásait említette, kiemelve: igyekeztek a létszámleépítést elkerülni, hogy ne kerüljenek emberek az utcára. Említette a jövőbeni beruházást, amely során mintegy másfél milliárd forinttal gazdagodhat a város, az új sürgősségi tömb megépítésével.
A bálon jelen volt Gabányi Géza, sőt, megtudtuk, hogy az időpontot is az ő orosházi jelenlétéhez igazították. A Svájcban élő nyugdíjas lelkész minden alkalmat megragad, hogy adományokat küldjön az orosházi kórháznak.
– Nem én vagyok az adományozó, – hangsúlyozta kérdésünkre – csak a közvetítő szerepét vállalom. Korábban a katasztrófavédelem megyei elnöke voltam lakóhelyemen, így ismerem azokat az intézményeket, amelyekből az orosházi kórházban még igen nagy haszonnal tudják alkalmazni az ott újakra cserélt különböző berendezéseket. Megvannak a kapcsolataim, és amikor ilyen lehetőség van, szólnak a kollégáim, én pedig intézkedem.

A kardiológiai osztály szív ultrahangjának megjavítására három festményt bocsájtottak árverésre. December 10-ig lehet licitálni Greksza Lászlóné ápolási igazgatónál (20/512-42-90) Hegyessy Tibor (Hazafelé), Szeriné Rein Rózsa (Napraforgók és Pipacs kék vázában) alkotásira. Akik csatlakozni kívánnak az adakozók sorához, a fenti számon jelentkezve megtehetik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.