- hirdetés -

Zsúfolásig telt az Eötvös csarnok a szombati küzdősport gálára, melyen a hazai profi boksz és K-1 elitje lépett ringbe.
Az immár 5. alkalommal rendezett orosházi gála rendhagyóan kezdődött. A szervezők, egy K-1 szabályrendszerben rendezett négyes tornával színesítették az egyébként is gazdag programot. A két ún. selejtező volt a szombat este első két mérkőzése. Ezeken Tavaszi Péter verte Nagy Dánielt, illetve Siklódi József bizonyult jobbnak Vásony Marcellnél bizonyult jobbnak 2:1 arányban. Nagyon jó kezdeményezés volt a négyes torna, hisz rögtön a 17 órai kezdés után remek hangulatot teremtettek a csarnokban.

Ilyen a boksz

A K-1 harcosok után a profi boksz előmérkőzések következtek. Az elsőn Nagy István 4 menetben verte a félegyházi Provics Lászlót, majd a sokkal technikásabb Balogh László győzött Fekete Sándor ellen. Nem hozott sem meglepetést, sem KO-t a Gerebecz József- Orsós Lajos meccs, melyen Gerebecz nyert egyhangú pontozással. A fiatal Iron Boxing versenyző, Füzesi Adrián és Kassai Ignác mérkőzését a gyorsaság döntötte el az előbbi javára, majd klubtársa Kiss Ferenc hatalmas test ütésekkel, nagy fölénnyel győzte le a szlovák Robert Borok-ot. Nagy Lajos Márk és Hamza Zsolt összecsapását előbbi nyerte. Nagyon technikás, igazi szép bunyót láthattunk a nagyközépsúlyú Kelemen Balázstól Krátki Mihály ellen.

"Kezit csókolom: jött a bal!" (klikk a képre)

„Ha kiállsz, a kínokat állnod kell…”

Ezek után csupa olyan összecsapás következett, amelyben valódi nagy nevek léptek szorítóba és mindenki várta az első KO-t. Csalódást okozott azonban a következő meccsen Matolcsi József, aki klubtársával, Szekeres Lászlóval nekifogott alibizni. Ez nem csak a nézőknek, de a mérkőzés vezetőnek is szemet szúrt és az első perc végén figyelmeztette a két sportolót, hogy jó lenne egy kicsit küzdeni. A második menettől már lehetett villanásokat látni a „hajdúsági zúzógép”-től, de a meccs itt is végig ment.
Következett a szlovákok nagy kedvence, a makulátlan mérleggel rendelkező Kovács Tamás, alias „Tomi Kid”, Slavomir Selicky ellen. Tomi nem bízott a véletlenre semmit. Az első pillanattól kezdve fergetegesen támadott. Színesen, változatosan és kőkeményen. Robbantak az ütései, de sajnos csak egy meneten át. Egy összefejelés után csúnyán felrepedt Selicky szemöldöke és a sérülés megfosztotta a közönséget a további „műélvezettől.
Szili „a spártai” István és Táki Bence mérkőzésén az első percek után csak az volt a kérdés, hogy meddig tart. Táki végül három meneten keresztül állta a sarat jóval nagyobb tudású ellenfelével szemben. Technikai KO.

„…oda az álmod, ha lefekszel.”

Ezután következett a négyes torna döntője, mely igazi jó K-1 meccset hozott. Tavaszi Péter és Siklódi József párharcában előbbi került fölénybe. Combrúgásaival többször padlóra küldte Siklódit, aki komoly sportemberi nagyságról tanúbizonyságot téve mindannyiszor felállt és hősiesen végig küzdötte a mérkőzést.

Török Imre nem bírt Rácz Dénessel (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor
Zúgott a vastaps a csarnokban és megmaradt a nagyszerű hangulat az utolsó meccsre is. A félig meddig hazai szorítóban versenyző Thai boksz Európa bajnok Rácz Dénes és a Muay-Thai és Thai boksz magyar bajnok Török Imre K-1 küzdelme izgalmas, nagy csatát ígért és azt is hozott. Rendkívül változatos technikákkal, a sportág minden szépségét felvonultatva esett egymásnak a két fiú. Már az első menet is inkább Dénesé volt, a másodikban aztán nem hagyott kétséget senkiben a győztes kilétét illetőleg. Először egy pontos felütés, aztán egy iszonyú jobb horog következtében kellett Törökre számolni. A koronát egy térdrúgás utáni padlóztatás tette fel, amely után a mérkőzésvezető nem engedte tovább a küzdelmet. KO!
Megint nagyszerű gálát láthatott a közönség ezen a szombat estén. Izgalomban, színvonalban – különösen a vége felé – nem volt hiány, aki ott volt az jól szórakozott. Köszönet érte a főszervező Bertók Róbertnek és valamennyi segítőtársának.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.