- hirdetés -

Pénteken este a Művészetek Házában a VOSZ megyei elismeréseit adták át. A művészeti iskola Prima díjat, a városi televízió Média Különdíjat kapott.
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Békés Megyei Szervezete idén Orosházát választotta helyszínül az immár 5. alkalommal szervezett gálának. A megjelentek elismeréssel szóltak mind a régi zsinagóga akusztikájáról, mind építészeti jellemzőiről, mind pedig a helyi szervezésről, amelyet a művészeti iskola vállalt magára.
A gálán több kategóriában adtak át elismeréseket, három területen pedig prima díjast is színpadra hívtak, akik az oklevél mellett egymillió forintot is átvehettek.

A VOSZ ügyvezető elnöke, Demján Sándor kezdeményezésére 8 éve indult a ma már országszerte ismert Prima Primissima díjsorozat. Ebben 10 kategóriában jelentős pénzösszegekkel támogatott díjat és elismerést adnak hazánk legismertebb személyeinek és szervezeteinek a kultúra, a tudomány, a sport és a művészetek különböző kategóriáiban. Azóta külön Prima Junior díjsorozat is indult az ifjú tehetségek elismerésére.

Az idei megyei primák: dr. Havassy Péter múzeumigazgató (tudós kategória), Rálik Szilvia operaénekes (zeneművészet kategória) és az orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola (közoktatási intézmény kategória). A megyében a művészeti iskola az első, amely ebben a kategóriában díjat kapott.

Békés megye 2010-es Príma díjasai (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Békés Megye Kiváló Vállalkozója címet adományozott a VOSZ országos elnöksége a békéscsabai dr. Miklós Pálnak, a mezőhegyesi Malya Andrásnak és az orosházi Sára Károlynak. A Békés megye kiváló gépjármű-villamossági műszerész mestere címet az orosházi Mojsza Mihály kapta. A Békés megye kiváló kereskedője címre a szintén orosházi Ilovszky Bélánét tartották érdemesnek.
A VOSZ hagyományosan decemberben tartja a vállalkozók napját, a fővárosi ünnepségre a meghívót Orosházán vehette át a békési Varga Lajos és a békésszentandrási Fabó István. A gálán Békés Megye Kiváló Tiszteletbeli Borásza címet adományozták Balla Gézának (aki nem volt jelen az eseményen).

Különdíj a tévének

A városi tévé felelős szerkesztője, Baranyainé Imre Julianna veszi át az elismerést
A Megyei Prima Díj Média Különdíját az Orosházi Városi Televízió Szerkesztősége kapta meg. Az emlékplakett mellett Martin Gábor prima díjas fotóművész alkotását is átvehettük.
– Bár a stáb évek óta az Orosházi Média Kft. keretein belül együtt készíti a műsorokat a televíziónak, írja az Orosházi Élet és az OrosCafé.hu tudósításait, a megyében a leghangsúlyosabban az OVTV-t ismerik, ezért a külön figyelem – mondta el Nagy Mihály László megyei VOSZ elnök.
A gála műsorát a művészeti iskola adta, a legkisebbektől a nagyokig mindenki szépen helytállt, sőt elvarázsolta a másfélszáz vendéget. Az est zenei csúcspontja kétségtelenül Rálik Szilvia éneke volt, aki világszínvonalat hozott az egykori zsinagógába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.