- hirdetés -

Károlyfalvi Elemér szerint ő mindent megtett a normális működésért, de a felnőtt női csapat eredménytelensége miatt kénytelen volt lépni.
A felnőtt női kézilabda körül újra forr a levegő. Múlt héten pénteken a Stílus Szabadidő Kör Egyesület Kézilabda Szakosztályának teljes vezetése lemondott, melyet nyílt levél formájában mi hoztuk nyilvánosságra. Ezt követően megindult a találgatás a hozzászólásokban és a Facebookon, vajon mi állhat a háttérben.
Az egyesület elnöke, Károlyfalvi Elemér először e hét hétfőre ígért választ, majd elfoglaltságai miatt későbbre halasztotta azt. Végül csütörtökön délelőtt telefonon reagált és válaszolt kérdéseinkre.

Dancsó Attila és Károlyfalvi Elemér között egyre több lett a nézeteltérés (Fotók: Rajki Judit)
Elmondta, hogy az egyesület elnöksége Dancsó Attilát már a szakosztályvezetés médiában megjelent nyílt levele előtt, múlt hétfőn felmentette a szakosztályvezetés alól, mivel nem voltak megelégedve az NB I/B-s felnőtt csapat teljesítményével és a csapat körüli helyzettel.
– A napokban Demartsik Ferencet kértem fel szakmai-technikai vezetőnek, aki a kézilabda szakosztály érdekeit felügyeli, szakmaiságát segíti, és közvetlenül mellettem tevékenykedik. Az új szakosztályvezető Barna Károly lett, akinek szakértelme hozzájárul majd a hatékony működéshez – mondta az elnök.
A lemondott szakosztályvezetés azon megfogalmazásával, hogy ő korábban elfordult a kézilabdásoktól nem értett egyet. Elmondta, hogy a napokban is a kézilabdások ügyeit intézte és korábban is mindenféle, a kézilabdásokat érintő döntéseket és szerződéseket is ő látta el kézjegyével.
– Az elmúlt időben szakmai és általános sportvezetési felfogáskülönbség alakult ki köztem és Dancsó Attila között. A helyzet ilyetén alakulásához döntően hozzájárult a felnőtt csapat vereségeinek sorozata. A Stílus Szabadidő Kör Egyesületben a kézilabda szakosztály nem önálló jogi személy, aláírási joga csak az elnöknek van és a kapott támogatás felhasználásával is nekem kell elszámolni. Az önkormányzattal kötött megállapodást is én írtam alá, melyben szerepel, hogy a felnőtt csapatnál az 5-8. hely az elvárás. Ám a stabil bentmaradás erkölcsi kérdés is, azonban nem erre mutat az irány jelenleg – fogalmazott Károlyfalvi.
Kiemelte, hogy az elnökség sportszakmai kérdésekbe csak akkor szól bele, ha a szakosztály eredményességét veszélyeztetve érzi. Szerinte ilyen helyzet volt, amikor megfogalmazták azon véleményüket, hogy a korábbi vezetőedző, Tatai Tamás helyett más szakemberrel dolgozzanak. Tatai végül a vereségek sorozata után lemondott.
Az edzőkérdésnél tartva rákérdeztünk, hogy marad-e posztján a jelenlegi megbízott edző, Mikus István.
– Nem titok, hogy edző kérdésében jelenleg is folynak tárgyalások, hisz az eredményességi mutatónak magasabbra kell szöknie. Az új szakmai vezetéssel jövő héten ülünk le és akkor tárgyaljuk meg a témát. Azt ki szeretném emelni, hogy a kézilabdásoknál nem a játékosokkal, hanem a szakmai vezetéssel volt problémánk. Az utánpótlás csapatoknál minden rendben, a lányok és az edzők kiválóan dolgoznak, az eredmények jönnek – fogalmazott Károlyfalvi Elemér, aki hozzátette: amint megszülettek a legfontosabb döntések a hogyan továbbról, a sajtón keresztül tájékoztatják a szurkolókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.