- hirdetés -

A női kézilabda vezetői nem egyeztek az egyesület elnökével, így beadták lemondásukat. Az elnök tudomásul vette, de csak később kíván reagálni.
Közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe péntek délután az Orosházi „Stílus” Szabadidő Kör Kézilabda Szakosztály vezetősége, melyet változtatás nélkül közlünk.
„A nyár elején az egyesület Elnöke az általa létrehozott kézilabda szakosztály megszervezésére, illetve majdani vezetésére kérte fel a szakosztály jelenlegi vezetőjét és a vezetőség tagjait. A kezdeti szoros együttműködés után, az őszi szezon kezdetétől datálhatóan valamely, általunk nem ismert ok miatt az egyesület Elnöke elfordult a kézilabda szakosztálytól és magára hagyta azt. Többszöri próbálkozásunk ellenére sem tudtunk folyamatos, működő kapcsolatot kialakítani vele. Az újonnan induló szakosztályunk minden szükséges szervezési és vezetési feladatát önállóan oldottuk meg, tiszta szívvel, becsülettel dolgozva, úgy hisszük sikerrel. Csapataink számára minden szükséges feltételt biztosítottunk. A város számos vállalkozója megkeresésünkre ingyen, térítés nélkül biztosít fontos és értékes szolgáltatásokat részünkre, melyet ezúton is köszönünk.
A NBI/B-s csapatunk szereplése ez ideáig ugyan elmaradt a várakozástól, de a kedvezőtlen tendencia megfordításához szükséges lépéseket a szakosztály vezetése megtette. Utánpótlás csapataink hétről hétre sikeresen szerepelnek a korosztályos és a megyei bajnokságokban.

Itt még béke volt: Dancsó Attila szakosztályvezető és Károlyfalvi Elemér elnök (Fotó: Rajki Judit)
Ilyen körülmények között hirdette meg Elnök Úr az egyesület rendkívüli közgyűlését. A közgyűlést megelőzően már kialakult, és az ott szentesített erővonalak mentén történő működési struktúrát, vezetői módszereket általában sem, de egyesületi keretek között pedig egyáltalán nem tudja elfogadni az egyesület Női Kézilabda Szakosztályának vezetősége és szakmai stábja. Korábban minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy a harmonikus, de legalább is korrekt, működő munkakapcsolat alakuljon ki az egyesület vezetése és az operatív szakosztályvezetés között, azonban ez nemhogy javult volna, sajnos folyamatosan erodálódott. A napi tevékenység, heti meccselés rendre csak ad hoc megoldásokkal volt megoldható, így a szakosztály önálló működése sem biztosított.
Konzultálva a szakosztályunk tagjaival, játékosokkal, szülőkkel állíthatjuk a szakosztály teljesen egységes, értetlenül állunk a minket ért igaztalan támadások és vádak előtt. Az Elnök úr önhatalmúlag, félresöpörve minden ellenvéleményt, a kézilabda szakosztály határozott kérésével szemben hozta meg az utóbbi idők döntéseit.
Ezért a jelenlegi szakosztályvezetés egésze egyöntetűen úgy határozott, hogy 2010. november 12-éval feláll és ebben a végletekig ellehetetlenített helyzetben nem kíván tovább asszisztálni bizonyos önös, kaotikus érdekek érvényesítéséhez.
Végezetül sajnálatunkat fejezzük ki elsősorban a szakosztályhoz – nagyrészt a mi hívásukra – csatlakozott fiatalok és szüleik, továbbá a város sportszerető közvéleménye felé azért, ha a vállalt küldetésünket – ha még döntően rajtunk kívülálló okok miatt is, de – nem tudjuk teljesíteni! A kompromisszumokra eddig is hajlottunk, de a megalkuvásra már nem vagyunk hajlandóak!
Az Orosházi „Stílus” Szabadidő Kör Kézilabda Szakosztály Vezetősége”

Megkerestük a Stílus Szabadidő Kör elnökét, Károlyfalvi Elemért, aki elmondta: a lemondást tudomásul vette, jövő hétfőn délelőtt reagál a fent elhangzottakra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.