- hirdetés -

Méghozzá a tízemeleteseknél lévő zebránál. Változott a forgalmi rend a kerékpárosokra vonatkozóan.
A közelmúltban készült el a Tass utcai kerékpárút-szakasz, mely változást hozott a bicikliseknek a Rákóczi utca-Thököly út kereszteződésében is, a tízemeleteseknél lévő zebránál. Kerékpárút vége és elsőbbségadás kötelező táblákat helyeztek ki, azaz a gyalogátkelőnél vége szakad a bicikliútnak mindkét oldalon.
A legfontosabb, hogy ha a kerékpáros például a Rákóczi utcai bicikliúton közlekedik és a piac felé haladna tovább, figyelembe kell vennie a kihelyezett táblákat, azaz le kell szállnia az átkelőnél és át kell tolnia a kerékpárját a zebrán a túloldalra, ahol a kerékpárút már tovább él – hangsúlyozta Kis Rozália. Az orosházi kapitányság rendőrhadnagya elmondta, hogy az átkelőnél még láthatók a piros útburkolati jel részletei, de ez az átvezetés már nem él, ahogy a közlekedési táblák is jelzik.

Az új szabály szerint itt már nem lehet áttekerni (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az átkelőnél már történt baleset a közelmúltban éppen ennek a szabálynak az elmulasztása miatt. Egy fiatalkorú szerencsére sérülés nélkül megúszta, amikor leszállás nélkül akart áttekerni az úton, és egy autó elejének ütközött. Feljelentéssel éltek ellene.

A leglényegesebb tehát, hogy ha a kerékpáros ehhez a zebrához ér, le kell szállnia a bicikliről, és gyalogosként kell áttolnia a kerékpárját, bármelyik oldalról is érkezzen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.