- hirdetés -

Nem sikerült győzni a PLER ellen hazai pályán a serdülőknek és az ificsapatnak sem.
OFKSE – PLER KC 22 – 26 (13 – 9)
NB I-es serdülő kézilabda-mérkőzés, Orosháza
Játékvezetők: Kuczik István, Veszelovszky Béla

Legjobb dobók: Csernák 6, Benák 5, ill. Bohács 4, Egyed 4
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/3
Kiállítások: 6, ill. 8 perc

A tavalyi korosztályos bajnok ellen léptek pályára kézilabdásaink, az ellenfél csapatának mintegy nyolcvan százaléka tagja a magyar serdülő válogatott keretének. Ráadásul a felkészülést nehezítette, hogy több sérült is volt, így a belső posztokon mindössze négy játékos variálására volt lehetősége a szakvezetésnek.
Hatalmas lendülettel kezdték a meccset a hazaiak, és tartották a lépést a PLER csapatával. A félidő felében át is vették a vezetést a mienk, a szünetre már néggyel vittünk. A második játékrészben aztán jöttek a pontatlan lövések, az elrontott hétméteres, sőt, az első félidőben parádés teljesítményt mutató kapusunk is elfáradt. Ennek következtében utolért bennünket a vendégcsapat, majd a vége előtt átvette a vezetést is. Hibáinkat kihasználták a fővárosiak, és a pályára lépő orosházi születésű kapus Kránitz megbabonázta a hazaiakat. A vendégek így a mérkőzés végéig őrizték előnyüket, és elvitték a két pontot.
Kopornyik Zsolt edző:
– A mérkőzés nagy részében kiválóan játszottunk, sikerült meglepnünk a PLER-t, azonban a végén a nagyobb variácós lehetőség és Kránitz Zoltán védései az ellenfél javára döntöttek.
OFKSE – PLER KC 15 – 29 (6 – 14)
NB I-es ifjúsági kézilabda-mérkőzés, Orosháza
Játékvezetők: Kuczik István,Veszelovszky Béla

Legjobb dobók: Sóti 4, ill. Soproni 9
Hétméteresek: 2/0, ill. 6/2
Kiállítások: 16, ill. 22 perc

A mérkőzés lényegében egyértelmű volt. A hazai oldalon a sok bizonytalan lövés mellett több technikai hiba is előjött, amit azonnal büntetett a PLER csapata. Ráadásul itt is érvényesült az az elv, hogy a vendégcsapat egy része a felnőttben is edződik, nálunk pedig ismerős a képlet: pár ifista játékos mellett a serdülők játszanak két mérkőzést.
A játék folyamatosságát csak a sok kiállítás szakította meg. Az orosházi fiúk becsülettel küzdöttek, és megtettek mindent, azonban azt látni kell, hogy ezt a PLER-t nagyon nehéz legyőzni. Külön dicséretet érdemel Pajkó László, aki az eredmény ellenére is rengeteg bravúrt mutatott be.
Kopornyik Zsolt, edző:
– Gratulálunk a vendégeknek. Azt sajnálom csak, hogy bizonyos emberek helyzeti előnyükkel visszaélve lenézték csapatunkat, ellenkező esetben mi nem tennénk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.