- hirdetés -

Péntek este tartotta rendkívüli közgyűlését az Orosházi Stílus Szabadidő Kör.
Károlyfalvi Elemér elnök az OrosCafé.hu-nak elmondta, a közgyűlés összehívására azért volt szükség, hogy az egyesület eddigi – kissé „szellős” – alapszabályát módosítsa, valamint ezt fogadja el. Már a regisztráció során voltak kisebb nézeteltérések. Ki vehet részt, ki képviselhet kit , illetve ki nem. A szükséges formaságok – jegyzőkönyvvezető, jegyzőkönyv hitelesítők választása – után Dr. Kádár Ernő, az új alapszabály készítője ismertette annak tartalmát (írásos anyagot is kiosztottak).
Pontosították a dokumentumban a különböző csoportokra, szakosztályra vonatkozó szabályokat, eljárási szabályokat (tagfelvétel, kizárás, stb.) Az új alapszabályt a közgyűlés nagy többséggel elfogadta, csakúgy mint a közhasznú státusz törlését. Harmadik napirendi pontként a lemondott Farkas Andrea helyére új alelnököt választott a közgyűlés, Asztalos László személyében. A negyedik – egyebek – napirendi pontban csak egy hozzászólás érkezett. Ebben Dancsó Attila, a kézilabda szakosztály vezetője kérte, hogy vegyék jegyzőkönyvbe, hogy az edzésen lévő kézilabdázó lányok (27-en) felhatalmazása ellenére sem szavazhatott nevükben a közgyűlésen. Ez megtörtént.
Bár látszólag minden csendben és rendben zajlott a közgyűlésen, mégis érezhető a feszültség az elnökség és a kézilabda szakosztály közt. Hogy ez a feszültség mikor és hogyan robban ki, vagy hogy kirobban- e egyáltalán, azt nem lehet tudni, de talán sikerül megtalálni a kompromisszumos megoldásokat, ezzel is segítve Orosháza sportját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.