- hirdetés -

A Luther utca autóval szinte járhatatlan. Ez a probléma évek óta fennáll, sokan és sokféle megoldást kerestek már, egyelőre kevés sikerrel.
A napokban azonban az egyik ott lakó, Soós László e-mailben kereste meg szerkesztőségünket, segítségünket kérve.
– Október 6-án a Városüzemeltetési Zrt. „szakemberei” egész napos fáradságos munkájukkal elvégezték az utca „csapadékvíz lecsapolását és kátyú mentesítését”. Bíztunk abban, hogy folytatják a munkát, azonban ez a mai napig nem történt meg, pedig már október 20-át írunk. A csatolt fotók a munka másnapján, október 7-én egy kiadós eső után készültek. A Luther utcát ismét elöntötte a csapadékvíz. Volt, ahová került aszfalt a gödörbe, de döntő többségében ez a „lecsapolással” együtt elmaradt! Az utca továbbra is rendkívül nehezen járható, nem tudom, mikorra várható végre megoldás – áll Soós István levelében.

Utcakép eső után (olvasónk, Soós László fotója)

Ideiglenes munkák

A felvetett problémával megkerestük az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. gazdasági igazgatóját. Csizmadia Gergely elmondta, hogy valóban kollégái dolgoztak a nevezett utcában abban az időben.
– A Városüzemeltetési Zrt. az őszi munkák folyamán hidegaszfalttal végzett javításokat a Luther utca egyes részein, betömve ezzel a legnagyobb gödröket az úton, ezzel is némileg javítva – még ha ideiglenesen is – a helyzetet. Mivel a Luther utca útburkolata jelentős részén a padka alacsonyabban van mint a szegélyező részek, a csapadékvíz sajnos nem képes elfolyni. Ez a probléma megnyugtatóan a teljes útrendezés alkalmával lenne megoldva. A szóban forgó esetben a cég munkatársai a felgyülemlett csapadékvizet a fennálló helyeken ideiglenes csatornákkal vezették le az árkokba – mondta Csizmadia Gergely.
Arra a kérdésre, hogy miért húzódik évek óta a Luther utca ügye és mi lehet a megoldás, a körzet egyéni önkormányzati képviselője, Dávid Zoltán válaszolt.

Utcakép esőzés alatt (olvasónk, Soós László fotója)
– A Luther utca Orosháza egyik legrégebbi utcája, de állapota miatt sajnos jelenleg a város szégyenfoltja. Az elmúlt évben volt egy pályázat a felújítására, de sajnos azt elutasították. Véleményem szerint nem csak az útfelújításra kell koncentrálni. Szükség van a mai követelményeknek megfelelő tervre, ami magában foglalja a csapadékvíz elvezetését, a járda- és az út felújítását is. Ezek megvalósítása azonban rengeteg pénz, amit a város saját erejéből nem tud előteremteni, ezért keresik a városháza szakemberei folyamatosan a megfelelő pályázatokat. Terveim szerint kollégáimmal hamarosan végigjárom az ott lakókat, hogy megtudjam, kinek mi a véleménye a helyzetről. Olyan információim vannak, hogy nem egységes a lakók álláspontja ebben a témában. Van, aki normális utat szeretne, de többeknek jó a mostani állapot, mert attól tartanak, hogy egy megújult úttesten sokkal nagyobb lenne a forgalom. Ezeket mind figyelembe kell venni, azonban véleményem szerint az utca nem csak az ott lakóké, minden itt élő polgár érdeke, hogy végre rendeződjön a mostani áldatlan állapot – mondta Dávid Zoltán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.