- hirdetés -

A női kézicsapat egy félidőt bírt, utána ismét előjöttek a hibák.
Gyöngyösi FKK – Stílus Orosháza SZK 32 – 18 (15 – 13)
NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Gyöngyös, 300 néző
Vezette: Murvai-Buzogány, Szilvási
Orosháza: PÁCZ – Kovács 1, Héjjas 1, Kránitz A. 4, Fazekas, Domokos 7, Antal 4. Csere: HANUSZ, DÁVID (kapus) Draxler O., Kránitz O. 1, Krivik, Kovács Zs., Huszka.
Megbízott edző: Mikus István
Az ellenfél legjobb dobói: Turcsányi 10, Barczi 7
Kiállítások: 12 perc ill 10 perc. Hétméteresek: 4/4 ill. 5/3.
Az edzőváltás utáni első mérkőzését játszotta a Stílus a megbízott edzővel, Mikus Istvánnal.
Az első félidőben nagyon odafigyelve, a megbeszélt taktikát betartva kemény, határozott védekezésből pontos támadásokat vezettünk. Jók voltak a befejezések, fej-fej mellett haladt a két csapat (24. perc 11-11). Jó volt a visszarendezésünk, így lerohanásból nem tudott gólt lőni az ellenfél. Domokos pontosan értékesítette a helyzeteit, a kétgólos hátrány pedig nem tűnt behozhatatlannak.
A második félidő elején még tartottuk magunkat, azonban hamar jöttek a már-már szokásos hibák. A támadásokat elrontották lányaink, a ziccerek kimaradtak. Az eladott labdákból pedig könnyű gólokat ért el a gyöngyösi csapat és elhúzott (42. perc 22-16, 47. perc 29-16). Időkérés után sem javult fel a támadójáték, az alapemberek elfáradtak, a cserék pedig sajnos nem tudnak lendületet adni a csapatnak. Az ellenfél védekezés váltását nem tudta a csapat lereagálni, így támadásban csak szenvedtek a lányok. Az utolsó 10 percben Dávid Dorottya állt a kapuba, és neki köszönhető, hogy nem lett nagyobb a vereség. A meccs egészében egyébként Dávid mellett Pácz Viktória és Hanusz Andrea kapusteljesítménye is kiváló volt.
Mikus István: – Az első félidőben a megbeszélt taktikai utasításokat maradéktalanul betartottuk, határozottan védekeztünk. Erre lehet építeni a továbbiakban.
Az ifiknél szorosabb volt a meccs, mint a felnőtteknél, de a támadások itt sem voltak elég hatékonyak. Sok ziccert kihagytunk, de akárcsak a nagycsapatnál, itt is hiányzik az átlövők játéka. A két kapus, Száva Ágnes és Fehér Katalin tartotta a lelket a csapatban.
Gyöngyösi FKK – Stílus Orosháza SZK 27-24 (12-11)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.