- hirdetés -

Nem túl meggyőző játékkal, de 2 szép góllal végre nyert hazai pályán az NB II-es focicsapat a bajnokságban.
Orosháza FC – Ceglédi VSE 2 – 0 (2 – 0)
NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Orosháza, Mátrai – stadion, 300 néző. Vezette: Veizer (Pápai, Márkus T.)
Orosháza: Molnár T. – Szűcs D., Kerekes, Futaki, Szabó N. (Pálinkó, 88.) – Kerepeczki, Retek, Ács L., Petneházi (Balogh M., 74.) – Baranyai, (Lupsa, 66.), Szabó T.
Vezetőedző: Kvasznovszky József
Cegléd: Miski – Tóth M., Buzás (Mojzes, a szünetben), Villányi, Juhász D. – Nagy L., Nagy T., Nagy A., Busa (Fekete A., 70.) – Rebecsák, Szabó L.
Megbízott edző: Ványi Zsolt
A bajnokságot jól kezdő, majd megtorpanó focicsapatunk fontos meccs előtt állt szombaton, hiszen a szintén gyengélkedő Ceglédet fogadta a Mátrai stadionban. Amolyan kötelező győzelmet várt mindenki, főleg úgy, hogy a pletykák már Kvasznovszky edző kispadját is veszélyben tudták.
Talán az utóbbi hetek sikertelen mérkőzései következtében kevés néző látogatott ki a Mátrai stadionba. A mérkőzést megtekintette Mátrai Sándor fia, ifj. Mátrai Sándor.
A mérkőzés elején kemény mezőnymunka volt, igazából egyik csapat sem találta a másikon a fogást. A 3. percben Baranyai húzta el a labdát Miski kapus előtt, de lövését a védők szögletre mentették. A 32. percben Kerekes lőtt 17 méterről fölé. A 37. percben a „semmiből”, a némileg többet támadó Orosháza megszerezte a vezetést. Szűcs Dani forgolódott a labdával a jobb oldali 16-os előterében, majd kapura emelte a labdát, ami  a vendég kapus legnagyobb elképedésére beakadt a hosszú felsőbe (1-0).
A 42. percben eldőlt a mérkőzés. Baranyai Béla verte át a védőket egy remek beadás után, és középről, 16 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (2-0).
A mérkőzést megtekintette Vágó Attila, a Szolnok NB I-es csapatától most leköszönő edző. Az ismert szakember kérdésünkre elmondta, hogy nem lát a Ceglédben annyi erőt, hogy fordítson. Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy mi célból választotta a mai mérkőzést. (Megjegyezzük, a Cegléd kispadján a mai mérkőzésen megbízott edző ült.)

Szűcs labdája tart a hosszú ficak irányába (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A második félidő elején növelhettük volna az előnyt, de rendre elpuskáztuk a helyzeteket, és ez majdnem megbosszulta magát, hiszen a ceglédiek pár perc alatt három ajtó-ablak helyzetet hagytak ki, amit megköszönhetünk nekik. Továbbra is nagy tempó jellemezte a meccset, de elképesztően sok hiba akadt mindkét fél játékában.
A 61. percben Ács keresztlabdáját Baranyai adta középre, a belőtt labdáról Szabó Tamás centikkel maradt le. A 64. percben a ceglédi Rebecsák kihagyhatatlan helyzetben a bal kapufára passzolta a labdát. A 68. percben Szabó László a 16-os sarkáról lőtt a hosszú sarok felé, de Molnár remek vetődéssel védett. A 73. percben a csereként beállt Lupsa bal oldali beadását Petneházi kapásból lőtte kapura, a kapus lábbal hárított. A 83. percben szöglet után Mojzes fejelt mellé.
A mérkőzés utolsó perceiben a Cegléd sorra teremtett meleg helyzetet a hazai kapu előtt, de gól már nem született.
Két egyéni villanás elég volt a győzelemhez, de be kell vallani, van mit javulni védekezésben és a helyzetkihasználásban. Csapatunk felejthető játékkal, de otthon tartotta a bentmaradás szempontjából létfontosságú három pontot.
Kvasznovszky József:
– Két gól és más semmi. Csak a három pontnak örülhetünk.
Ványi Zsolt:
– A két szerencsétlen levente gól ellenére is voltak lehetőségeink az egyenlítésre.

Az Orosháza FC a következő fordulóban ismét hazai környezetben lép pályára, október 30-án fogadja az Újpest B csapatát. A mérkőzés 14.30 -kor kezdődik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.