- hirdetés -

Közúti közlekedési tudnivalók az őszi mezőgazdasági munkák idején.
Gyakori jelenség ebben az időszakban, hogy a teherautók, mezőgazdasági vontatók, lassú járművek sarat hordanak fel az úttestre. A sár hirtelen kikerülése, vagy az arra való ráhajtás váratlan veszélyhelyzetet teremthet. Ha nem takarítják le, és elkezd esni az eső, a sáros burkolat rendkívül csúszóssá válhat. Ilyesmire elsősorban a mezőgazdasági területek mentén és a mezőgazdasági járművek telephelyinek közelében lévő utakon lehet számítani.
A rendőrség közleményében arra kéri a mezőgazdasági járművek vezetőit, tartsák be azokat az előírásokat, melyeket a KRESZ és az útvonalengedély számukra előír. Ha az útburkolatot besározzák, vagy valamit elszórnak, akkor a többi közlekedő biztonsága érdekében a lehető leggyorsabban takarítsák le az úttestről.
Indulás előtt fontos a jármű műszaki állapotának és esetleges tartozékok rögzítésének ellenőrzése. Arra is ügyelni kell, hogy a jármű világító berendezéseit ne takarják el. A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy a megengedettnél lassabban haladó mezőgazdasági gépek, lassú járművek előzését csak akkor kezdjék meg, ha biztonsággal belátható a szükséges távolság.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.