- hirdetés -

A polgármester kérdésünkre elmondta a választ.
A választás utáni hosszabb interjúban dr. Dancsó József újdonsült polgármestert többek között arról kérdeztük, kik lesznek az alpolgármesterei és milyen feladatköröket kapnak. A városvezető akkor időt kért a válaszadáshoz, lévén, hogy helyetteseit a testület választja meg, utána majd nyilatkozik.
Nos, a képviselő-testület múlt hét szombaton megválasztotta a három alpolgármestert. Az ülés után szaván fogtuk Dancsó Józsefet, és újra feltettük neki a kérdést az alpolgármesterek munkájáról.
– Fontos kiemelni, hogy a jövőben úgy igyekszünk az egész struktúrát kialakítani, hogy hatékonyabb és költségtakarékosabb legyen. Ez a rendszer az új bizottsági struktúrával lesz teljes, hisz kevesebb számú és kisebb létszámú bizottságokkal dolgozunk majd. Összességében az előző időszakhoz képest megtakarításokat szeretnénk elérni, ehhez állítottuk fel az alpolgármesteri szerkezetet – mondta dr. Dancsó József.

Elekes Lajos, Csizmadia Ibolya és Zalai Mihály (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A testület döntése alapján főállásban Zalai Mihály és Csizmadia Ibolya lettek Orosháza alpolgármesteri, míg a társadalmi megbízatású alpolgármester Elekes Lajos lett
– Zalai Mihály látja el távollétemben az én helyettesítésemet, emellett a humán területeken lesz bőven feladata, hiszen hozzá tartozik többek között az oktatás, a kultúra és a sport. Csizmadia Ibolya – közgazdász végzettsége okán – a városi projektek koordinálásáért és továbbviteléért felel, hiszen eddigi is ezzel foglalkozott a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer (DAREH) munkatársaként. Hozzá tartozik többek között a hulladékgazdálkodás, az ivóvízminőség-javító program és a csatornázás. Összefoglalva az infrastruktúrát érintő feladatok várnak rá – mondta Dancsó József.
Kiemelte, hogy a társadalmi megbízatású alpolgármester szerepe sajátságos lesz, hiszen őt az új törvényi szabályozás értelmében, külsősként kérte fel erre a posztra.
– Nem véletlenül mondtam azt polgármesteri programomban, hogy a gazdaság szereplői fontos szerepet fognak betölteni a város életében, hiszen Elekes Lajos az egyik orosházi nagyüzem, a Merian egyik vezetője. Ezzel a döntésemmel is üzenni szerettem volna a gazdaság szereplőinek, számítunk rájuk. Elekesnek nagy tapasztalatai vannak a társaságok működtetésében, így elsősorban a város gazdasági társaságainak költséghatékony működtetéséért lesz felelős. Ezen munkaköre később a hivatal és a teljes intézmény hálózatra kiterjed majd. Célunk, hogy a legjobb teljesítmények mellett a költségeket kordában tudjuk tartani – zárta rövid beszámolóját a polgármester.
Természetesen megszólaltatjuk mindhárom érintett alpolgármestert is, az interjúk hamarosan olvashatók lesznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.