- hirdetés -

Az utolsó másodpercben kapott góllal egyenlített az ellenfél egy gyenge mérkőzésen.
Orosházi Stílus SzK – Kecskeméti NKSE 24-24 (14-12)
NBI/B-s felnőtt bajnoki női kézilabda mérkőzés, 4. forduló. Orosháza, Városi Sportcsarnok, 150 néző
Vezette: Bakos, Mihály.

Orosházi Stílus SzK: Pácz – Héjjas 2, Kovács B. 4, Kovács Zs., Kránitz O., Kránitz A. 3 (3), ANTAL 5. Csere: HANUSZ, Dávid (kapusok), Domokos 6 (2), Draxler D. 2, Fazekas 2, Krivik.
Edző: Tatai Tamás.

A Kecskeméti NKSE gólszerzői: Márki 10 (1), Balázs 3, Herceg 3, Pécsi 3, Mocsári 2, Horváth 1, Rózsa 1, Tanú 1.
Edző: Kalmár Jenő.

Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 3/1.
Az eddigi három mérkőzéséből két pontot szerző, a tabella 11. helyén álló Kecskemét NKSE gárdáját fogadták az orosházi lányok vasárnap délután, az Eötvös csarnokban. A nem épp világverő, ráadásul legjobb góllövőjét nélkülöző Kecskemét ellen sima hazai győzelmet várt mindenki.
Más azonban a papírforma és más a valóság. Két gyors kecskeméti góllal indult a találkozó, amelynek jellemzésére az „alacsony színvonalú” a megfelelő jelző. Mindkét csapat játékában rengeteg volt a hiba. A vendégek jó ideig őrizték kezdeti előnyüket (15. perc 7-8, 20. perc 8-10). Változást csak az első hazai kapuscsere hozott. A gyengébb napot kifogó Pácz Viki a meccs elején nem igen találkozott a labdával, a helyére érkező Hanusz Andi viszont sokszor hárított és többször kiélezett helyzetben tette ezt. Az Antal Jenifer vezérelte Stílus a félidő végére kiegyenlített (25. perc 11-11), majd a vezetést is átvette. ( Ennek örültek a szurkolók, annak azonban kevésbé, hogy mindez milyen játékkal történt.) Két góllal sikerült meglépni félidőre.
A második félidőben a játék ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt. Sok elkapkodott támadás, ellőtt labda, rossz átadás – szerencsére mindkét oldalon. A kecskemétieknél a végére tíz gólig jutó Márki Éva és az ifi korú Herczeg Réka, míg a hazaiaknál Antal Jennifer, Domokos Kinga és Kovács Brigi próbálta hátára venni csapatát.

Fazekas kapuratörése (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
A Stílus minden esetre tartotta kétgólos előnyét, sőt a vége felé növelnie is sikerült (52. perc 23-19). Ezután jött az a bizonyos, kritikus, utolsó nyolc-tíz perc. A hazai játékosok egy kicsit túlságosan is megnyugodtak, míg a vendégek buldog szívóssággal küzdöttek tovább. Az utolsó percnek 23-23-as állánál, orosházi támadással vágtak neki a csapatok. Tíz másodperccel a vége előtt Domokos Kinga a jobb alsóba vágta a labdát, ám a Kecskemét még itt sem adta fel. Mindössze négy másodperc kellett nekik az egyenlítő gólhoz, azonban ez érvénytelen lett, mert közben Kalmár edző letette a T-betűs, időkérő táblát a versenybírói asztalra.
A hazai szurkolók itt már örültek az érvénytelenített gól miatt, azonban az öröm korainak bizonyult. Az időkérés alatt megbeszéltek értelmében a vendég játékosok egy formás figurát játszottak végig a rendelkezésre álló hat másodpercben és az utolsó pillanatban lőtt góllal döntetlenre hozták a meccset. Általános szurkolói vélemény szerint, a Stílusnak ezt a „félkarú” Kecskemétet könnyedén kellett volna öt-hat góllal verni
Tatai Tamás: – Nagyon sok hibával játszottunk. A végén is megbeszéltük, hogy mi várható, de nem a taktika szerint védekeztek a lányok. Dolgozunk tovább, hogy a jövőben az ilyen helyzetekből győztesen jöhessünk ki.
Kalmár Jenő: – Egyik meghatározó játékosunk nélkül játszottunk és egy lövővel ez nagyon nehéz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.