- hirdetés -

Elsők lettek az orosházi rendőrök a megyei bűnügyi technikusok versenyén. A csapatoknak az életből vett eseteket kellett megoldania, melyekben azért volt egy-egy csavar is.
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szervezte meg a bűnügyi technikusok versenyét a szanazugi oktatási központban. A megyei kapitányságok helyszínelői mérhették össze tudásukat, eddig szerzett szakmai tapasztalataikat a megmérettetés során. Mellettük volt még egy aradi csapat is a mezőnyben, így hétszer három fő állt a „startvonalhoz”.
Az orosházi csapat az elsőként megrendezett verseny végén a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Városunk csapatát egy rendőrnő, Kaczkó Éva is erősítette, ami igencsak ritka, hiszen az egész megyében csak két hölgy dolgozik bűnügyi technikus munkakörben. Feladatuk igen nehéz, hiszen nagy állóképességet és lelki erőt igényel. A nők azonban az eddigi tapasztalatok szerint jól teljesítenek, hiszen aprólékosak, elméletben is jók és figyelmesebbek is általában a másik nemnél. Kaczkó Éva  elmondta, a verseny gondolatébresztő volt mindenki számára.
– Rájöttünk arra, hogy a lehető legaprólékosabban kell a munkánkat végezni a hétköznapokban is. Előfordult egy-két olyan apró hiányosság, amit nekünk is pótolni kell.

A megye legjobb bűnügyesei: Fazekas László, Kaczkó Éva és Tóth Tibor (Fotó: rendőrség)

Az élet sem egyszerűbb

Összesen 8, vagyis 2 elméleti és 6 gyakorlati állomás várt a versenyzőkre.
– Alapvetően a feladatok nem tértek el attól, amit az életben is tapasztalunk. Annyi volt a különbség, hogy a szervezők gondoskodtak arról, hogy valamilyen csavar legyen bennük, így tesztelték az állomány felkészültségét. Mi azonban egyik csapdába sem estünk bele – mondta Fazekas László százados, az Orosházi Rendőrkapitányság bűnügyi vizsgálója.
A csapat harmadik tagja, Tóth Tibor így értékelt röviden, de tartalmasan.
– Nagy előnyt jelent egy ilyen versenyen, hogy mi a bűnügyi technikusok kockázat nélkül tanulhatunk akár egymástól is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.