- hirdetés -

Németh Béla leköszönő polgármester átadta a kulcsokat és a dokumentumokat az új városvezetőnek, dr. Dancsó Józsefnek. Névtáblája is lekerült a falról.
A várost 2006 óta vezető, most leköszönő Németh Béla a sajtó jelenlétében adta át a kulcsokat az új polgármesternek és segítségét, tapasztalatait is felajánlotta.

Lekerült a névtábla (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
– Jó egészséget, sok sikert kívánok, és amennyiben szükséged van az elmúlt négy év alatt szerzett tapasztalataimra, úgy állok rendelkezésedre – mondta kulcsátadás előtt a leköszönő polgármester, majd a titkárság, az iroda, a bélyegzőt rejtő fiók és a hűtő kulcsait is átadta Orosháza új polgármesterének.
Dancsó József köszönettel vette a kulcsokat és a felajánlott segítséget is.
– Eredményesen, hasznosan, a törvény betűit betartva kívánom irányítani a várost, Orosháza fejlődését, az itt élők boldogulását szolgálva.
Németh Béla levette a folyosó faláról a nevét hirdető táblát, majd megjegyezte, mostantól csak akkor léphet a négy éven át használt irodájába, ha bebocsátást nyer. A nyilvános esemény után a címzetes főjegyző, az aljegyző, a pénzügyi osztály vezetője és a Közigazgatási Hivatal munkatársai jelenlétében zárt ajtók mögött adta át Németh Béla Dancsó Józsefnek a legfontosabb dokumentumokat.

Szeptember elsejével ismét van Közigazgatási Hivatal, ami azt jelenti, hogy ismét van felügyeleti szerve a megyei, települési és kisebbségi önkormányzatoknak. 2009 januárja óta nem volt törvényességi felügyelet az önkormányzatoknál. A Békés Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője dr. Gulyás Imre.

Információink szerint az új testület az alakuló ülést október 15-én tartja. A ceremónián az október 3-án megválasztott polgármester és a képviselők átveszik a megbízóleveleiket és ünnepélyesen esküt tesznek Orosháza város szolgálatára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.