- hirdetés -

Összecsapott a serdülő bajnokságban az OKSC és a Stílus.
Orosházi KSC – Orosházi Stílus SzK 16 -26 (11-11)
Női serdülő kézilabda bajnoki mérkőzés, Orosháza, Táncsics csarnok. 150 néz
Vezette: Kopornyik, Kovács

Orosházi KSC: Aradi – Kónya 3, Szöllősi D. 2, TELEK 6, SZÖLLŐSI S. 3, Kránitz G. 1, Ravasz. Csere: Ádász (kapus) Ulmann, Zvolenszki, Balogh 1, Tóth, Nyíri, Antal
Edző: Papp Mihály

Orosházi Stílus SzK: KOMÁROMI – Szokolay, DANCSÓ 9, TÓTH 3, Magó 1, CZETŐ 7, FARKAS 5. Csere: BELLA (kapus) Hegyi 1, Kecskeméti, Czombos, Molnár, Kránitz R., Horváth.
Edző: Mikus István

Kiállítások: 2 perc ill. 6 perc, Hétméteresek: 7/5 ill. 5/5.
Amióta a jól ismert körülmények közt a helyi női kézilabdában megtörtént a klub-szakadás, először került sor Orosháza-Orosháza összecsapásra, az Országos Serdülő Bajnokságban. A pártatlan kívülállók csak azért szurkoltak, hogy ez a presztízs harc ne legyen rossz hatással a gyerekek sport iránti szeretetére, lelkesedésére és hogy a szemben álló szakemberek ne ellenségként, hanem ellenfélként tiszteljék egymást. (Előbbi megvalósult.)
Nem túl nagy a Táncsics csarnok, de erre a meccsre zsúfolásig megtelt. Az orosházi közönség mindkét – hazai – csapatot biztatta és fantasztikus hangulatot teremtett a mérkőzés során. Jól kezdett a fiatalabb játékosokból álló OKSC és a félidő nagy részében vezetett is egy-két góllal. A 19. percben 9-8-as vezetésüknél Papp Mihály edző időt kért. Valószínűleg ezen a ponton érezte az elhúzás lehetőségét. Ez nem következett be, viszont a Stílus feljavult a félidő végére és így döntetlen állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fehér mezes Stílus erőfölénye döntött a házi rangadón (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A második játékrészben érvényre jutott a Stílus kor és erőfölénye. A félidő elején öt perc alatt négygólos előnyt pakoltak össze. A végig nagyszerűen kézilabdázó Dancsó Dalma és a szintén remekül játszó Tóth Bori vezetésével a fórt szisztematikusan növelték is. Dancsó Dalma a 10. perc környékén egy időre külön őrzőt is kapott, de ez sem vezetett eredményre. A végére elfáradó OKSC egyre kevesebb ellenállást fejtett ki védekezésben és egyre többet hibázott támadásban, aminek az lett a vége, hogy néhány perccel a vége előtt már tízet számolt a publikum. Ez a tíz gól aztán megmaradt a végére is.
Mikus István: – Jó és színvonalas mérkőzést játszottunk ma este. Az én csapatom erővel is, fejben is jobban bírta, így a kiegyenlített első félidő után el tudtunk húzni és véleményem szerint megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.
Az OKSC-s lányok edzője Papp Mihály – bár kértük – nem kívánt nyilatkozni a helyi médiának.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.