- hirdetés -

A városháza előtt mondták el “szent esküjüket” Orosháza elsős gimistái és középiskolásai.
Megtelt a városháza előtti tér október 1-jén kifestett és kiöltözött diákkal. A Táncsics gimnázium és a Harruckern iskola friss elsősei, azaz a gólyák gyülekeztek, hogy felavassák őket a felsősök. Négy évvel ezelőtt Blahó János, a Táncsics gimi igazgatója kezdeményezte ezt a fajta “avatást” Németh Béla polgármesternél, aki azonnal igent mondott.
Blahó János köszöntőjében elmondta: külön öröm számára, hogy partner intézményükkel, a Mezgével együtt tudnak ünnepelni.
– 4 év eltelt ezzel a szép hagyománnyal és ilyenkor illik egy nagyon rövid számadást is adni. Én azt gondolom, hogy a város közoktatási rendszere olyan svédasztalt kínál, amiből mindenki tudása, akarata, képessége szerint tud csipegetni. Azt kívánom minden tanulónak, hogy legyen bölcs, kitartó, tudatos és akkor sikeres életpályája lesz. Emellett pedig érezze jól magát, mint orosházi diák.

Térdre ereszkedve esküdtek a gólyák (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Ezt követően Németh Béla polgármester köszöntötte a diákokat abból az alkalomból, hogy Orosházán kezdik meg középiskolai tanulmányaikat.
– Első alkalom városunkban, hogy a Harruckern János Közoktatási Intézmény elsős osztályának tagjai is itt vannak osztályfőnökeikkel együtt. Kívánom, hogy érezzék nagyon jól magukat Orosházán, mindig szép emlékeikben visszajöjjenek az itt töltött évek.
A köszöntők után jött a lényeg, az eskü. Az osztályok képviselői egy kupacba gyűltek, és a gólya előtt mondták el az esküt, melyet a diáksereg hangosan elismételt. A Táncsics és a Mezgé felsősei külön-külön eskették fel saját gólyáikat. Az elsősök megfogadták, hogy mindig, minden körülmények között önzetlenül segítik felsőbb évfolyamos társaikat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.