- hirdetés -

Több mint ezer kutyának segített megalakulása óta az orosházi állatvédő egyesület, mely idén ünnepli 10. születésnapját. Nagy Éva elnökkel beszélgettünk feladataikról, terveikről.

– Az Orosházi Állat-és Természetvédő Közhasznú Egyesület 2000-ben alakult azzal a céllal, hogy menhelyet hozzon létre a városban kóborló kutyák elhelyezésére, és szerető gazdit keressen nekik. Fontos eredményünk, hogy megalakulásunk óta Orosházán nincs elaltatás. 10 év alatt több mint ezer kutya talált menedéket a Dózsa György út végén található menhelyen, és több száz eb került új gazdihoz.
Melyek a legfőbb feladataik?

A kutyák várják a látogatókat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Elsődleges feladatunk a Szikhát menhely működtetése, de fontosnak tartjuk azt is, hogy ne történjen állatkínzás. Minden bejelentésnek utána járunk, indokolt esetben megtesszük a feljelentést is. Rendszeresen ellenőrizzük az állattartási körülményeket a rendőrség segítségével. A menhely lakóinak ismét tápgyűjtő akciót indítottunk, a megvásárolt kutyaeledeleket leadhatják a plakáttal jelzett tápboltokban.
Mikor lesz a születésnapi program?
Október 2-án, 14-től 17 óráig az Állatok Világnapja alkalmából ünnepeljük 10 éves születésnapunkat a Szikhát kutyamenhelyen. Az egyesület alapító tagjait, és minden állatbarátot várunk, nemcsak mi, a kutyusok is. A gyerekeknek lesz játékos vetélkedő az Oros-haza Baráti Kör szervezésében, és rajzolhatnak a kennelek falára is. A kilátogatókat szülinapi tortával várjuk.
Emellett a város általános iskolásainak rajzpályázatot hirdettünk. Az alkotások fejezzék ki az állatok iránt érzett szeretetet és felelősséget, a gyerekek és az állatok kapcsolatát, a helyes állattartást. Beküldési határidő: október 4. (Székács József Evangélikus Iskola).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.