- hirdetés -

… a negyedik mikrofon mögé, az üresen hagyott székre beül az ember fia/lánya egy stúdióba. A Táncsics stúdióba.
Tudja, hogy a neten akár háromszázan is hallgatják, mind fiatal, érettségi előtt álló csikó, mint ezek itt szemben. Izgul, mert élő adásban soha semmire nincs garancia. Eszébe jut a történet, amikor a műsorvezető vendége a saját apja volt, és nem tudta bemutatni, mert elfelejtette a nevét. Aztán a sajátját is.

"Nem csak szopva lehet tanulni"
Még jó, hogy azt ezek az ifjú titánok elmondták, és már csak Homéroszra kell koncentrálni. Ki volt ő? Ide nem jók azok a válaszok, amelyeket a katedra mögül olyan magabiztosan ki lehet nyilatkoztatni. Mert ez a műsor arról szól, hogy a hallgatóságban felmerülő kérdéseket azonnal, és fésületlenül tolmácsolja.
A DeGeneRádió úgy akar tanítani, ahogy a diákok szeretnék. (Yeh,yeh – micsoda effektek!)  Talán a hallgató közben egyebet is néz a neten, egyidőben gyűjtve be az infókat a holnapi biosz dogához és a jövő heti angolhoz. Hogy az angol egyszerű múlt kapcsán mire nem asszociálnak ezek a zsenge nyakiglábak! Igazuk van!
Még jó, hogy nekik leginkább a jelen számít. És abban mindent akarnak, ettől izgalmasak! Kijelentesz, kérdeznek, kérdezel, visszakérdeznek. Termékeny talaj, még ha rögös is. Érdemes benne elvetni a magokat. Egész jó a hangulat is, nem baj, ha néha ingatag a talaj, ettől izgalmas. Kösse fel a gatyáját, aki ki (nem) próbálja! Hú, ez is kiment élőbe, bakker?

Ha érdekel az adás – mely minden szombaton 15 órától hallható – klikk ide. De rajonghatsz értük Facebookon (itt) és követheted őket Twitteren (itt).

httpv://www.youtube.com/watch?v=h_P5QONM-YQ

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.