- hirdetés -

A vénasszonyok nyara úgy tűnik elmarad. De legalábbis eltolódik.
Az éjszaka országszerte esősre fordul időjárásunk, csütörtök reggelre főként a Duna vonalától keltre és északnyugaton várható eső, zápor. Napközben az északi-északkeleti határ mentén borult, párás marad az idő ismétlődő esővel, másutt rövidebb időszakokra felszakadozik a felhőzet, helyenként akár több órára is kisüthet a nap. Továbbra is inkább az ország keleti felében valószínű több helyen csapadék; záporok, zivatarok lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 12, 17 °C, délután többnyire 19, 25 °C között alakul.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön gyenge melegfronti hatásra készülhetünk. Az arra érzékenyeknél alvásproblémák, nyugtalanság, dekoncentráltság, fejfájás, migrén, rossz közérzet jelentkezhet. Ingadozhat a vérnyomás. A gyakran borult, párás, esős idő fokozza a depresszióra való hajlamot, a nyirkos levegőben gyakoriak a reumatikus panaszok, s a párás levegőben a légúti betegségben szenvedők állapota rosszabbodhat.

Közlekedésmeteorológia:

Az éjjel elsősorban nyugaton és északon számíthatunk köd képződéssel, ezeken a helyeken hirtelen és nagy mértékben csökkenhet a belátható úttáv!
Csütörtökön az ország keleti felében több helyen, másutt helyenként lehet eső, zápor, sőt zivatar is, így a vizes, csúszós útszakaszok miatt ajánlatos lehet csökkenteni gépjárművünk sebességét.
A gyenge melegfronti hatás következtében változik a reakcióidő, figyelmetlenebbek, türelmetlenebbek lehetünk, csökken a koncentráció, lassabban reagálhatunk bizonyos helyzetekben- írja az időkép.hu
Vezessetek óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.