- hirdetés -

Augusztusban az orosházi újság és a tévé is megújul.
Az Orosházi Média Kft az elmúlt hónapokban hatalmas változásokon ment keresztül. Megújult a szerkesztőség, több fiatal kolléga állt munkába és 2009. szeptember 7-én elindult a város első online hírportálja, az OrosCafé.hu.
Azonban a változások itt nem állnak meg.
– Ezen a héten nyári szünetet tartottunk, így július 23-án nem jelent meg az újság. De jövő hét pénteken, július 30-án ismét kezükbe vehetik az olvasók a városi lapot. Az újság ezt követően mind tartalmilag, mind külsejét illetően megújul – mondta az Orosházi Élet című hetilap felelős szerkesztője, Gubucz Katalin.
Ezen felbuzdulva összedugtuk a fejünket a szerkesztőségben és a Táncsics stúdiósokkal közösen megalkottunk egy kisfilmet. Egyelőre azt mutatjuk be a fotókon, hogyan készült a 45 másodperces alkotás. A többit majd jövő héten…

"Magaslati levegőn" forgattunk (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Fejlesztjük a városi tévét

Az Orosházi Városi Televízió adása július 19-től augusztus 2-ig technikai fejlesztések miatt szünetel.
– A városi televíziónál az elmúlt évtizedben minimális fejlesztésekre volt lehetőség – mondta Poór Csaba főszerkesztő.
– A 24 órás műsoridő megnövekedett feladatokat jelent a tévének, a tartalmi bővüléshez volt szükséges a technikai háttér fejlesztése, melyre az önkormányzat 6 millió forintos keretet biztosított. Első lépésben a kamerák szervizelése és digitális rögzítésre való átállása történik meg, majd az adáskijátszásnál jelentkező gondok megszüntetését, valamint az informatikai háttér megfelelő szintre való bővítését oldjuk meg.

A városi tévében legközelebb híradót augusztus 3-án 19 órakor láthattok, a Hazai pálya és a Paletta is két hét kihagyással, augusztus első hetében jelentkezik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.