- hirdetés -

Nyíregyháza adott otthont a kézilabdázók Főiskolás Világbajnokságának. Hazánk a bajnok.
A viadalok június 30-tól július 4-ig voltak több nyírségi településen és a végén hazai győzelmet ünnepelhetett a magyar nézősereg. 1996 után ismét Magyarország a világbajnok.
A győztes csapatban két „orosházi” játékos is tevékeny részese volt a sikernek. Az orosházi, de jelenleg a Kecskemét NB I-es csapatát erősítő Varsandán Milán és az erre a szezonra Orosházára tartó Lókodi Gergő. Mint azt a kitűnő szélsőtől, Varsandán Milántól megtudtuk, a vb-n egy hatos, és egy ötös csoportba sorsolták a résztvevő országok válogatottjait. A csoporton belüli körmérkőzések után a két csoportelső játszott az aranyért, a két második pedig a bronzcsatát vívhatta egymással.
A magyarok ellenfelei voltak a csoportban: Ciprus, Egyesült Arab Emirátusok, Lengyelország, Szerbia. A mieink hibátlan teljesítménnyel végeztek a csoport élén és a döntőben sem hibáztak az addig ugyancsak veretlen csehek ellen sem.  Volt a vb-nek még egy orosházi vonatkozása. A valamikori orosházi játékos Rosta „Pilu” István volt a mieink szövetségi kapitánya – Rosta Miklóssal együtt – aki az eddigi utolsó, ’96-os világbajnoki győzelemből, még mint játékos vette ki a részét. A mostani csapatból az ő vezetésükkel formálódik az U 23-as, magyar B válogatott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.