- hirdetés -

Az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt. felújította azt a gulyáságyút, melyben Illyés Gábor már több tízezer adag ételt főzött.
Gulyáságyú várakozott szerda délután a Polgármesteri Hivatal előtt. E nem mindennapi látvány magyarázata egyszerű, Illyés Gábor mutatta meg számunkra azt a felújított „mozgókonyhát”, melyet éppen akkor hozott el az AKG-tól.
– Megkeresett a cég és felajánlották, hogy felújítják a gulyáságyút. Apró darabjaira szedték és minden egyes részét újjávarázsolták. Amikor először megláttam szétszedve azt gondoltam, ezt már többé nem rakják össze. Több mint két hétig volt kint a cégnél, sokat dolgoztak rajta. Nagyon szépen rendbe rakták, csak köszönettel tartozom nekik- mondta Illyés Gábor.

Ilyés Gábor mutatja a kívül-belül megújult a gulyáságyút (Fotó: Melega Krisztián)
Ilyés Gábor mutatja a kívül-belül megújult gulyáságyút (Fotó: Melega Krisztián)
A gulyáságyú nyolc évvel ezelőtt került hozzá, a Határőrségtől kapta meg használatra. Időközben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági osztályának tulajdona lett, ők bocsátották a rendelkezésére. Az eltelt évek alatt több tízezernyi adag étel főtt már benne, segítve a nehéz sorsú embereket. Időszerűvé vált már a felújítása.
– Egy gulyáságyú újonnan úgy 220-240 ezer forint. Az hogy mennyibe került a felújítás nem mondták el. Annyi biztos, nem kevésbe-hangsúlyozta Illyés Gábor.

A gulyáságyú rövid időn belül ismét munkába áll, hiszen már a hétvégén több száz adag étel fő benne. Szombaton a Szőlő körúti húsboltnál, míg vasárnap a piactéren várják egy tál meleg étellel az orosháziakat. Mindkét napon 13 órától.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.