- hirdetés -

Nyüszítettek a zacskóba tett és szemetesbe dobott kölykök. Ez mentette meg őket.
Kedd reggel Sztvorecz Jánosné éppen dolgozni indult a polgármesteri hivatalba, amikor a Kossuth utcán nyüszítésre lett figyelmes. Az egyik szeméttárolóból jött a keserves hang. Miután kinyitotta a szemetest, kutyakölyköket pillantott meg. A hat kis apróságot egy nylonzacskóba tette valaki és a szemetesbe dobta. A rövid idő alatt szerveződött „mentőcsoport” kimenekítette a kutyusokat, majd egy meleg takaróval bélelt dobozban átmeneti otthonra leltek.

Egy alom a sírba, egy a kukába?

A hivatal portáján az alig háromhetes kölykök (még a szemük sem nyílt ki) türelmesen várták, hogyan alakul további sorsuk. A kutyusok híre eljutott a menhely dolgozóihoz is, akik gondosabb gazdi után kutatva telefonálgatásba kezdtek.

Gazdira várnak a kiskutyák (Fotó forrás: Kenyez)
Gazdira várnak a kiskutyák (Fotó forrás: Kenyez)

A menhely aktivistái úgy látták, a kiskutyák nagyon hasonlítottak azokra a kölykökre, akiket decemberben találtak az egyik temetőben. Mivel úgy gondolták, hogy a most talált és az akkori kölykök anyja azonos, magukhoz vették a kutyusokat és elvitték az anyjukhoz.
Gyanújuk beigazolódott, hiszen az anya rövid szagolgatás után egyesével megfogta a kölyköket és behordta a helyére. Ilyet idegen kutyákkal nem tenne. A kutyaólban a hat kölyök mellett volt még kettő. A menhely dolgozói az anyának és a kölyköknek is ideiglenes befogadót találtak, akihez napokon belül elkerülnek a kutyusok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.