- hirdetés -

Közlemény kisebbségi választói jegyzékbe történő felvételről.
Tisztelt Választópolgár!
Amennyiben Ön a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvényben meghatározott (bolgár, cigány, görög, horvát, lengyel, német, örmény, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán) kisebbséghez tartozik, 2010. októberében részt vehet a helyi önkormányzati választásokkal azonos napon tartott települési kisebbségi önkormányzati választáson.
A települési kisebbségi önkormányzati választáson csak az a polgár szavazhat, aki a Nek. törvényben felsorolt 13 kisebbség egyikéhez tartozik, és a kisebbséghez tartozását nyilatkozatával vállalja, valamint 2010. október 1. napjáig nagykorúvá váló magyar állampolgár, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választójoggal rendelkezik és szerepel a kisebbségi választói jegyzékben.
A kisebbségi választói jegyzékbe való felvételüket a polgárok 2010. július 15. napján 16 óráig beérkezően kérhetik.
Amennyiben Ön nem tartozik a felsorolt kisebbségek egyikéhez sem, úgy a kézbesített „Kisebbségi választói jegyzékbe vétel iránti kérelemmel” további teendője nincs.
A részletes tudnivalókról szóló tájékoztató és a kisebbségi választói jegyzékbe vétel iránti kérelem letölthető a www.oroshaza.hu honlapról.
A kérelem kitöltve és aláírva a Polgármesteri Hivatal Orosháza, Szabadság tér 4-6. alatti épület földszintjén, a bejárat mellett elhelyezett gyűjtőládába, valamint az Okmányiroda Orosháza, Szabadság tér 3. szám alatti folyosóján elhelyezett gyűjtőládába dobható be.
A kérelem levélben is benyújtható úgy, hogy annak 2010. július 15-ig meg kell érkeznie a Polgármesteri Hivatalba (5900 Orosháza, Szabadság tér 4-6.)!
Hegedűsné Dr. Hegedűs Mária – címzetes főjegyző

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.