- hirdetés -

Az előre meghirdetett keretből sokan nem jöttek el Orosházára, de ettől hengerelt a Ferencváros.
Mátrai Sándor szoboravatója tiszteletére május 30-án rendezte a  Berta József Labdarúgó Alapítvány az Orosházi MTK – Ferencváros öregfiúk labdarúgó mérkőzést. Sajnálatos módon ez előre beharangozott zöld-fehér keretben nem találkozhattak a szurkolók többek közt Ebedli Zoltánnal, Limperger Zsolttal, Vincze Ottóval, Hrutka Jánossal, Vasile Miriutával, ifj. Albert Flóriánnal. A díszvendégek között hiába kerestük Mészöly Kálmánt, Hegyi Ivánt, Nyilasi Tibort, Dr. Géczi Istvánt, Dr. Fenyvesi Mátét. Ennek ellenére a Fradi erős kerettel érkezett, olyannyira, hogy magabiztos játékkal győzték le az egykori hazai kedvenceket.
Orosházi MTK – Ferencváros 4 – 8 (2 – 4)
Orosháza: Tóth I. – Füredi J., Kucsera G., Csilek A., Ugró K., Bogdán Gy., Nagy I., Polyák J., Kvasznovszky J., Pisont A., Dr. Lehóczky T.
Pályára lépett még: Fekete T., Hegedűs J., Rábai G., Lovas B., Polyák L., Dr. Kalmár M.
Szakvezető: Raffai János

Ferencváros: Dr. Kiss Rigó László (püspök-kapus) – Szűcs M., Dr.Koch R., Telek A., Takács., Deszatnyik, Bánki J., Rakonczai, Zombori Z., Horváth P., Pogány L.
Játszott még: Máté J., Hegedűs J.
Szakvezető: Dzurják József

Góllövők: Lipováczi (2), Kvasznovszky, Pisont A. illetve Horváth P.(2), Szűcs M.(2), Deszatnyik (2), Rakonczai, Máté J.
A bemutató mérkőzésen a Ferencváros komolyan vette a játékot és már a 13. percben három gólos vezetéshez jutott. Különösen Horváth Péter volt elemében, röpke tíz perc alatt szerzett két góljával hívta fel magára a figyelmet. Sajnálatos módon ezután sérülés miatt le kellett jönnie a pályáról.
Ezután aktív játékosként hátvédként szerepelt Szűcs Mihály percei következtek. A 13. percben csiki-csuki játék végén gurított a kapuba.

A két csapat még a meccs előtt (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A két csapat még a meccs előtt (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A 17. percben hatalmas ováció a nézőtéren, megszerezte a becsületgólt az Orosháza. Kvasznovszky kihagyhatatlan helyzetbe hozta Lipováczit és mehetett közepet kezdeni a zöld-fehérben játszó Fradi. A mérkőzés további részében kiegyenlített játék folyt a pályán, szép gólok mindkét oldalon.
A mérkőzés végén taps köszöntötte a pályáról levonuló játékosokat.
A program kiegészítő részében a mérkőzés szünetében Betkó Tamás Dávid és Czene Gergő freestyle bemutatóját láthatták a nézők, közben az autogramm gyűjtők szerezhették be a legújabb „skalpokat”.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.