- hirdetés -

Íjászkodás, kommandózás, traffipax futás, pünkösdi király és királynő választás.
A Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete (RKDSZ), május 24-én gyereknapot rendezett a volt határőr pályán. A családok szép számban érkeztek a focipályára, a gyerekek pedig önfeledten rohangáltak a sátrak, rendőrautók és az ugrálóvár között. Látszott, hogy „rendészetis gyerekek”, hiszen többségük nagy rutinnal vette kezébe a Körös Kommandó által kiállított fegyvereket és eszközöket. Némelyikük be is öltözött kommandósnak, amin a család és a közelben állók igazán jót derültek, hisz a felnőttekre méretezett védőruha igazán mókásan állt a srácokon.

Az ifjú kommandós (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Az ifjú kommandós (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A kosaras tűzoltóautó megérkezését hatalmas öröm kísérte. Még le sem parkoltak vele a lánglovagok, máris több tucat gyerek vette körül tátott szájjal a nagy piros autót. Természetesen az előkészületek után mindenki – aki nem tériszonyos – megnézhette a magasból Orosházát.
A barantásoknál lehetett íjászkodni, a kommandósoknál a fegyverekkel pózolni. A rendőrautók szirénája mindeközben megállás nélkül szólt – a benne ülők fülig érő szája pedig jelezte, hogy ezt módfelett élvezik. Szintén népszerű volt a traffipaxos futás. A rend éber őrei ezúttal azonban nem az autósokat, hanem a gyerekeket és szüleiket mérték be. Mindenki megtudhatta, milyen gyors.
Ezen a délutánon az Oros-haza Baráti Kör vetélkedőjén az is eldőlt, ki az idei év pünkösdi királya és királynője. A fiúknak és lányoknak különböző feladatokkal kellett megbirkózniuk a nemes címért. Többek között volt célba dobás, akadálypálya, tojáshabarás időre vagy éppen koszorúfonás.Végül a pünkösdi király Jánosi Ákos, míg a Pünkösdi királynő Szöllősi Dorka lett.
Délután 4 óra után megérkezett a már-már menetrendszerű felhőszakadás, mely sajnos elmosta a még hátralévő programokat. Összességében azonban mindenki – résztvevő vagy éppen szervező – elégedetten mehetett haza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.