- hirdetés -

28 kiállító több ezer kaktusza érkezett városunkba az ország minden tájáról és Romániából.
Nemzetközi Kaktuszkiállítást szervezett az Orosházi Dísznövény Klub a hétvégén. Május 21-e és 23-a között több ezer kaktuszt csodálhattak meg a művelődési házba látogatók. Soós Béla kertészmérnök, a klub elnöke nyilatkozott a tárlatról.
– Pontosan nem tudom meghatározni, hogy hányadik kaktuszkiállításunk ez a mostani, de már legalább a huszadik. A klub pedig már 41 éve létezik. 28 kiállító hozta le a növényeit erre a hétvégére Orosházára. Ketten jöttek Romániából, a többiek pedig Magyarország különböző pontjaiból, többek közt Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Mezőhegyesről, tehát főleg a dél-alföldi körzetből érkeztek, de vannak debreceni kiállítók is.
A kiállítás egyben verseny is volt, melyen három kategóriában osztottak ki díjakat. A legszebb kiállító díját Szabados Attila vehette át, aki Budapestről érkezett városunkba. A hódmezővásárhelyi Hódi Sándor kapta meg A legszebb növény díjat. Szakmai díjat Szabó Imre mezőhegyesi kaktuszgyűjtő kapott.
A látogatók szavazhattak a legszebb kaktuszokra. Az eredményt vasárnap, a tárlat zárásának napján hirdették ki: a közönségdíjat Nádasdi Zoltán érdemelte ki.
A három napos kiállítás és vásár sok érdeklődőt vonzott. A dísznövényklub azonban nem csak ezekre a programokra várja a kaktuszok szerelmeseit, hanem a klubba is. Minden hónap második keddjén a PMK-ban találkoznak a tagok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.